De OnePlus One is officieel, kost €269!

OnePlus One
De One van nieuwkomer OnePlus is officieel geïntroduceerd. De Chinese smartphone is afgeladen met high-end specificaties, maar komt voor een bedrag op de markt waar je bij bekende merken amper een midrangetoestel voor hebt.

De verwachtingen van de OnePlus One waren hooggespannen. Het bedrijf van Pete Lau, voormalig vicepresident bij het eveneens Chinese Oppo, heeft maandenlang teasers verspreidt op social media en flink wat beloftes gedaan. Vandaag worden ze -grotendeels- ingelost.

De OnePlus One heeft een 5,5 inch IPS-scherm van Japan Display, dat beschikt over een full-HD resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De telefoon draait op Qualcomms Snapdragon 801-processor. Eén van de snelste processors van dit moment die ook in de 700 euro kostende toppers van Samsung, LG en Sony zit. De vier processorkernen doen hun werk op een snelheid van 2,5GHz, bijgestaan door 3GB werkgeheugen.

In de achterzijde van de telefoon is een 13 megapixel camera geplaatst, met een Sony Exmor IMX214-sensor en 6 lenselementen. De grootste diafragmaopening is f/2.0 en de maximale filmresolutie bedraagt 4K. De OnePlus One kan ook in slowmotion filmen, met 120 frames per seconde in een 720p-resolutie. Vlak onder de cameralens is een dubbele LED-flitser geplaatst. De camera aan de voorkant schiet platen en selfie-ongein in 5 megapixel.

Dubbele speakers onderin
OnePlus One

Het toestel draait op CyanogenMod 11s, een speciaal voor de OnePlus One gemaakte custom rom op basis van Android 4.4.2. Het is door Google gecertificeerd, dus je hebt gewoon toegang tot de Play Store en andere Google-diensten. Het toestel heeft onscreen-knoppen, maar die zijn uit te schakelen, aangezien er onderaan het display een rijtje capacitieve knoppen is geplaatst. Zo kun je meer beeldscherm gebruiken. De afmetingen bedragen 152,9 x 75,9 x 8,9mm en het toestel weegt 162 gram. De accu heeft een capaciteit van 3100mAh.

De OnePlus One kan geactiveerd worden door twee keer op het scherm te tikken. Je kunt ook een simpel gebaar op het scherm tekenen, waarna er direct een app naar keuze wordt gestart.

OnePlus One

Prijs van de OnePlus One

Dit is het punt waarop OnePlus de meeste verbazing wekt. Bovenstaande specs worden namelijk aangeboden vanaf 269 euro. Voor dat geld heb je de 16 GB-versie. De variant met 64GB meer kost slechts een fractie meer: 299 euro. De OnePlus One heeft geen micro-SD kaartslot, dus we kunnen er nu al een bindend advies uitdoen dat je de 64GB moet hebben. Daarmee is ‘ie zelfs nog goedkoper dan de goedkoopste Nexus 5 van Google, die bij 349 euro begint.

De OnePlus One komt in mei op de markt, ook in Nederland.

[gv data=”KP-5OlHINg0″][/gv]

[lg_folder folder=”OnePlus/One/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

10 reacties

  1. Ik ben zelf groot fan van de Chinese smartphones, en gebruik nu bijvoorbeeld de Xiaomi M2S, maar het gebrek aan compatibiliteit met de 4G / LTE netwerken is toch wel een punt van kritiek, geldig voor vrijwel alle merken. Tot nu toe dan.

    Ik hoop alleen wel dat ze óók denken aan de consument die géén toestel van tablet-achtige proporties in de broekzak wenst te dragen. 4,5″ i.c.m. een smalle bezel is voor mij meer dan voldoende.

    • @Laue: vergeet de specs niet 😉

      vooral de geheugenuitbreiding!

      Apple: 8GB 16GB 32GB
      500,- 600,- 700,-

      1+1: 16GB 64GB
      269,- 299,-

      de meeste andere merken vragen zo’n 50,- “per opslag upgrade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *