De ooit grootste bitcoinbeurs Mt. Gox is offline

Mt. Gox
Vrij recent gold Mt. Gox als de grootste bitcoinbeurs ter wereld, maar technische problemen stapelden zich in korte tijd op. Het lijkt er nu op dat Mt. Gox volledig verdwenen is. Een pijnlijke tik voor het vertrouwen in de vijf jaar oude virtuele munt.

Wie de website van Mt. Gox bezoekt, ziet enkel een wit scherm. Het is nog onduidelijk of de site tijdelijk offline is of definitief verdwenen is. Door technische problemen was het de laatste dagen al niet meer mogelijk om bitcoins te verhandelen.

Mt.Gox raakte in de problemen toen bekend werd dat er een kwetsbaarheid zat in de wijze waarop de transacties werden afgehandeld. Deze konden worden gemanipuleerd, waardoor het kon lijken alsof iemand zijn bitcoins niet heeft ontvangen. Volgens onbevestigde berichten zijn door de problemen bij Mt. Gox ruim 744.000 bitcoins verloren gegaan. Dit is ongeveer 6 procent van de totaal 12,4 miljoen bitcoins die in omloop zijn.

Vannacht hebben een aantal andere bitcoinpartijen, waaronder Bitstamp, BTC China en Coinbase, zich in een open brief gedistantieerd van Mt. Gox. Zij spreken van een tragische schending in het vertrouwen en proberen met deze brief de schade te beperken door te benadrukken dat deze problemen enkel bij Mt. Gox speelden. De waarde van de munt daalde na het nieuws over Mt. Gox met ruim 20 procent naar zo’n 450 dollar.

Een verontruste bitcoin belegger zag eerder deze maand de bui al hangen en trotseerde op 14 februari de natte sneeuw om voor het hoofdkantoor in Tokyo verhaal proberen te halen. Helaas lijkt hij gelijk te krijgen, want hij voorspelde toen dat Mt. Gox zou instorten en beleggers hun geld zouden verliezen.

[gv data=”ob9Ak1t09Ao”][/gv]

6 reacties

  1. Wat MtGox doet lijkt me trouwens een gevaarlijke bezigheid. Niet alleen zijn er bitcoins verdwenen, maar de waarde is hierdoor ook gezakt. Niet alleen aardige protesterende kereltjes hebben bitcoins. Ook grote criminelen en terroristen gebruiken de bitcoin, wat natuurlijk logisch is, gezien de eigenschappen van dit anonieme muntje. Enkele criminelen/terroristen zijn bitcoins kwijt. Alle criminelen en terroristen die wat doen met bitcoins verliezen geld door dit soort grappen. Erg gevaarlijk.

  2. Je moet ook een dikke lul zijn om te investeren in bitcoin , niks van zekerheid en kan elk moment crashen !
    Wist dit van in het begin , wie snel rijk wil worden moet niet komen wenen als het misloopt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *