De pizzabezorgrobot is for real (en in aantocht)

Auteur: , 2 Reacties
Dru Robot

Twentse studenten, maak je klaar voor een geniale robot en een in zijn prijsklasse op zich best okaye pizza, als je echt honger hebt.

We dachten allemaal aan een 1 april-grap, de eerste keer dat we lucht kregen van de pizzabezorgrobot. Maar de in samenwerking met het Australische Marathon Robotics vervaardigde Domino’s Robotic Unit (DRU) is wel degelijk echt, en komt nu naar een Twentse campus. Dat meldt UTnieuws, een doorgaans betrouwbare bron als het op pizzadrones op de campus van de Universiteit Twente aankomt. Eind augustus is het zo ver.

Pim Fij, directeur van het facilitair bedrijf, vertelt:

‘Je bestelt je pizza online en je krijgt een code, je krijgt een bericht dat de robot met pizza voor de deur staat, je voert de code in en je pizza komt vervolgens warm uit de robot.’

De robot zal als startpunt De Spiegel hebben, zo meldt UT Nieuws. Wat dat is vertellen ze er niet bij. Gelukkig weet Google het: in dit gebouw is de administratie van de universiteit gevestigd.

Met name de veiligheid was een serieus vraagstuk, zegt Fij. De robot zou max 18 km/u halen. Maar in Australië zou er al een rijden, en daar zou hij niet voor incidenten hebben gezorgd.

Het klinkt wat ons betreft allemaal nog stééds als een 1-april grap. Maar als je de universiteit al niet meer kan vertrouwen?2 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@Citrofiel: Blunder vd maand.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).