De Pronto laadt zichzelf op in vijf minuten

Pronto-Accu
De productnaam had wat dit betreft niet beter gekozen kunnen worden. De Pronto is echt enorm snel.

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar dit nieuwe Kickstarterproject zegt een van de snelste opladers ooit te hebben gemaakt. Natuurlijk komen we iedere dag een nieuwe accu tegen die ons gouden bergen belooft, maar de Pronto is ook nog eens relatief goedkoop en gemakkelijk in gebruik.

Twee soorten
Deze externe oplader komt in twee soorten: de Pronto 5 (4500mAh) en Pronto 12 (13,500mAh). Hoelang hij erover doet is niet eens zo bijzonder (beide edities doen een uurtje om je iPhone 5 van 0 naar 100 procent te krijgen), maar de Pronto zelf voorziet zichzelf in een handomdraai weer van een volle lading.

Dit maakt deze accu ideaal voor degenen die vaak op pad zijn. Je hebt immers maar vijf minuten een stopcontact nodig om je toestellen weer van wat verse stroom te voorzien. De duurdere Pronto 12 is het snelst van de twee, die in 5 minuten genoeg stroom heeft voor een telefoonlading, en na een kwartier maarliefst 9 iPhones op kan laden. De Pronto 5 is iets langzamer en moet voor één iPhonelading een kwartier aan een snoertje bungelen.

Omdat de Pronto met iedere USB-kabel werkt, en ook een 12 Volt output heeft, werkt het dingetje praktisch samen met ieder apparaat dat je met je meeneemt. Dit succesvolle Kickstarterproject doet het zo goed, dat de eerste lading inmiddels al uitverkocht is, maar vanaf deze site kun je de Pronto 5 voor 54 euro en de Pronto 12 voor 85 euro bestellen.

6 reacties

  1. Ik vind dit apparaat geen toegevoegde waarde hebben. Er zit op mijn laatste 2 laptops zo’n always power USB poort. Dan kan je zelfs als de laptop uitstaat toch je telefoon tussendoor laden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *