De Puzzlecluster-PC hergebruikt je oude telefoononderdelen

Auteur: , Geen reacties
Puzzlecluster

Met de opkomst van modulaire telefoons neemt het aantal losse telefoononderdelen ook toe. In deze computer kun je al je oude modulaire onderdelen kwijt, als je ze niet meer voor je telefoon gebruikt.

Project Ara en de Puzzlephone zijn de twee populairste modulaire smartphones van het moment, omdat je heel gemakkelijk losse onderdelen ervan kunt vervangen zonder een heel nieuw toestel te kopen. Hergebruiken staat dus centraal, maar wat gebeurt er met de modules (onderdelen) die je niet meer gebruikt?

De prullenbak kan wachten
Het Finse Circular Devices, hetzelfde bedrijf dat ook aan de Puzzlephone werkt, lijkt er met de Puzzlecluster een oplossing voor gevonden te hebben. Als je bijvoorbeeld besluit om het ‘brein’ onderdeel (de processor) van de Puzzlephone te vervangen met een beter exemplaar, dan kun je deze in de Puzzlecluster stoppen in plaats van de prullenbak.

Als de cluster maar genoeg onderdelen bevat, ontstaat er vanzelf een computer die draait op oude smartphone-onderdelen, inclusief de batterijen zodat je hem draadloos kunt gebruiken. In onderstaande tekeningen kun je zien dat er maar een beperkt aantal modules in één Puzzlecluster past, maar dat je verschillende clusters gemakkelijk met elkaar kunt verbinden door ze in elkaar te klikken.

Concept
Voorlopig is het nog een concept, maar als de Puzzlephone een groot succes wordt, dan neemt de functionaliteit van de Puzzlecluster ook automatisch toe.

Puzzlecluster-conceptEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).