De reden dat de Bitcoin flink aan het dalen is

Was all this legal? Absolutely fucking not!
De koers van de Bitcoin is de afgelopen 1,5 dag hard gedaald en staat op moment van schrijven op ongeveer 14.000 dollar.

Dat is een flinke daling, aangezien de cryptomunt afgelopen week nog ruim 16.000 dollar (en zelfs even rond de 18.000 dollar) waard was. Reden voor de daling lijkt de introductie van de futurehandel in bitcoins op de Amerikaanse beurs (CBOE). Met futures/opties kunnen beleggers (eindelijk) gokken op prijsstijgingen of -dalingen van de Bitcoin, zonder dat men de munt zelf hoeft te bezitten.

De CBOE (Chicago Board Options Exchange) is geen grote beurs. Het is een platform van de broers en bitcoinmiljardairs Winklevoss, vooral bekend van hun ruzie met Mark Zuckerberg over de vraag wie Facebook bedacht heeft.

Naast CBOE zal de concurrerende beurs CME komende week ook met speculeren op Bitcoin starten, op dat moment kunnen Nederlandse klanten van DeGiro ook futures kopen. De grootste tech-beurs (NASDAQ) kijkt de kat nog even uit de boom, maar overweegt voor 2018 de handel in bitcointermijncontracten.

De exacte gevolgen van deze nieuwe futurehandel op de prijs van de Bitcoin is nog niet exact duidelijk, maar het zou kunnen dat een aantal mensen nu hun winst gaat pakken. Als dat zo is, dan zal de koers uiteraard nog verder gaan dalen. Aan de andere kant kan dit een mooi instapmoment zijn, om nu nog even wat extra Bitcoins te kopen voordat de markt weer aantrekt. Er zijn immers genoeg investeerders die denken dat de koes van Bitcoin nog vele malen zal verdubbelen.

Meer over Bitcoin? Check onze guide op welke vijf manieren je in Bitcoins kunt handelen. In dit artikel lees je hoe een dip in de Bitcoin waarde voor gigantische problemen kan zorgen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *