De Samsung Galaxy-buds komen eraan!

samsung-galaxy-buds
Samsung gaat de competitie aan met AirPods en AirDots.

De geruchten dat Samsung haar eerste draadloze in-ear hoofdtelefoon zou lanceren gingen al even, maar vandaag werd dit door een lek bevestigd. Aangezien de Samsung Galaxy S10 is aangekondigd schieten de promofoto’s overal voorbij. De Duitse site Winfuture publiceerde ineens een wel heel opvallende promofoto. Op de foto stond er namelijk op de nieuwe Samsung een setje draadloze doppen in een charger-doosje.

Uiteraard voer voor onderzoekers, dus men dook er direct bovenop. Het blijkt dat het hier inderdaad om een eigen in-ear hoofdtelefoon van Samsung gaat. Deze is volgens de registratie bij Bluetooth gereed voor lancering en luistert naar de naam Samsung Galaxy-buds. Volgens de specificatie zullen de Samsung Galaxy-buds voorzien worden van Bluetooth v 5.0. Ook zouden deze muziekdopjes volgens geruchten draadloos kunnen worden opgeladen door de telefoon. Wij denken dat het dan ook niet toevallig is dat ze op het toestel staan.

Wie goed kijkt ziet op de foto dan ook een groen ledlampje branden. Dit indiceert dat de dopjes inderdaad door middel van reversed charging worden opgeladen. Verder is er nog niet veel over de specificaties bekend, anders dan dat er 8 GB opslagcapaciteit beschikbaar zou zijn. Overigens zijn de Samsung Galaxy-buds niet de eerste poging om de markt voor draadloze in-ear hoofdtelefoons te veroveren. Met de Gear IconX waagde de telecom-gigant in 2016 al een poging, maar deze haalde het niet bij de AirPods, die nu zelf concurrentie hebben van de AirDots. Het is dus te hopen dat Samsung onderscheidend genoeg is voor deze moeilijke markt. Waarschijnlijk weten we het snel genoeg, want nu het product volgens de registratie bij bluetooth klaar is en de Samsung Galaxy S10 nog deze maand gelanceerd wordt, lijkt het voor de hand te liggen dat de oordopjes dan gelijk gelanceerd worden.

De prijzen voor de Samsung Galaxy S10 zijn al bekend en via Winfuture weten we ook dat de Samsung Galaxy Buds zo’n 149 euro gaan kosten.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *