‘Samsung Galaxy S9 met grote batterij? Vergeet het maar’

Samsung Galaxy S8
Voor accucapaciteit hoef je na het Note 7 debacle niet meer bij Samsung aan te kloppen.

Het is inmiddels alweer dik één jaar geleden dat de tech-wereld op zijn kop stond met de release van de Galaxy Note 7. De phablet van Samsung was vrijwel perfect voor zijn tijd, totdat men erachter kwam dat de grote batterij gevaarlijk bleek te zijn. Na meerdere ontploffingen besloot Samsung om de Note 7 terug te roepen en het rustig aan te doen qua accucapaciteit.

De Galaxy S8 van dit jaar heeft met 3000 mAh aan accucapaciteit dan ook zeker niet de grootste batterij van alle toestellen. Dankzij de energiezuinige chipset en tweaks van Google’s Android compenseert de smartphone dit gebrek. De Galaxy S9 lijkt eveneens geen grote accu te krijgen.

SamMobile meldt dat het hier gaat om een schamele 3200 mAh aan accucapaciteit. Hoewel een verbetering altijd welkom is, zijn de stapjes van de fabrikant miniem te noemen. Zeker vergeleken met een krachtpatser zoals de Motorola Z Play, die het normaal gesproken 2 dagen volhoudt.

In combinatie met de steeds groter wordende en energievretende apps moet je voor accuduur dus niet bij de Galaxy S9 zijn. Wel lijkt de smartphone qua design geleerd te hebben van zijn voorganger. Nog even wachten en dan weten we zeker of de laatste Galaxy S9 geruchten kloppen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *