De SikurPhone is voor Bitcoin-fanaten

SIKUR
De makers achter deze nieuwe smartphone spelen slim op de ontwikkelingen in.

Wie handelt in Bitcoin, of andere crypocurrency, doet dit met een wallet. Een wallet regel je meestal bij een externe (online) partij. Wat als je eigen mobiele apparaat een wallet heeft? Dat dachten de makers achter de SikurPhone. De smartphone komt namelijk met een wallet voor cryptocurrency.

Het toestel werd vandaag aangekondigd op de Mobile World Congress in Barcelona. De telefoon draait op een aangepaste versie van Android 7. De SikurPhone heeft een 5,5-inch Full HD scherm, een MediaTek MT6750 processor, komt met 4GB RAM geheugen en 64 GB opslag. Onder de kap een 2.800mAh sterke batterij. Foto’s maken doe je met een 13-megapixel camera en selfies schiet je met de 5-megapixel camera op de voorkant van de smartphone.

Alles draait om veiligheid bij de SikurPhone. De smartphone fungeert als een fysieke wallet, maar je crytpo’s zijn ook veilig bij het bedrijf zelf. Als je SikurPhone wordt gestolen, dan kan de wallet op afstand door de makers worden verwijderd. Je kunt direct een nieuwe wallet aanvragen en je crypto’s worden naar deze nieuwe wallet gesluisd. De sleutel blijft altijd in de cloud en dus, als het goed is, ver bij hackers vandaan.

In hoeverre de SikurPhone écht veilig is, is nog maar de vraag. Als de servers van het bedrijf gehackt worden, bestaat de kans nog steeds dat je wallet digitaal wordt gejat. Wie toch overtuigd is kan op de site een pre-order plaatsen voor 799 dollar. De eerste exemplaren van de SikurPhone worden in augustus geleverd. Sikur kwam al eerder met de GranitePhone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *