Skateboard van de toekomst kan nog niet zweven

De Skateboard van de toekomst kan nog niet zweven
Maar hij kan wel zonder mensenkracht voortbewegen. Wat bijna hetzelfde is toch?

De mannen van Boosted Boards zijn al jaren bezig met de ontwikkeling van het ‘apparaat’. Het blijk namelijk geen sinecure om een kleine motor en een accu aan een skateboard toe te voegen.

Via Kickstarter heeft Boosted Boards een succesvolle campagne afgerond. Hierdoor is het nu ook mogelijk om de skateboard via de normale weg te kopen. Met een prijskaartje van 1995 dollar is hij natuurlijk wel een stuk duurder dan een normaal skateboard. Maar hij ziet er net zo stoer uit en je wordt er niet moe van.

De Boosted Board krijgt zijn stroom van een 40V lithium ion batterij die zijn energie afgeeft aan twee borstelloze motoren. De twee motoren drijven de achterwielen aan terwijl de accu aan de voorzijde van de Skateboard zitten gemonteerd. Met behulp van een afstandsbediening kan je de snelheid regelen.

De topsnelheid is ruim 30km/h maar dat lijkt mij persoonlijk niet echt geschikt voor op de openbare weg. Je zal mij dan ook meer op de helft van die snelheid zien rond cruisen. Met een bereik van 10 kilometer kan je prima in en rond een stad skateboarden. De accu laat zichzelf ook weer op als je vaart mindert. Als je hem echt weer helemaal wilt opladen ben je twee uur bezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *