De slimme motorhelm gaat het helemaal worden in 2015

Livemap-Helm
Helmen die alleen je hoofd maar beschermen? Dat is wel erg ouderwets.

De Livemap-helm gaat na een succesvolle Kickstartercampagne in productie. De Russische startup met dezelfde naam belooft een geavanceerde motorhelm af te leveren, die middels stembesturing en ingebouwde GPS voor een high-tech en veilige rij-ervaring moet zorgen.

Ingebouwde navigatie
Door de ingebouwde navigatie hoef je niet naar een schermpje te kijken om te zien waar je heen moet, dat wordt allemaal transparant op het vizier van de helm getoond, zodat het niet teveel in de weg zit. In onderstaande afbeelding kun je zien hoe de testversie van dit navigatiesysteem er uitziet.

Livemap-Navigatie

Prototype
Livemap hoopt in de lente van 2015 het eerste werkende prototype te tonen van de high tech motorhelm, waarna hij in de zomer in Amerika te koop is. Op dit moment werk het team aan de optics, die volledig gemaakt worden van zogenaamde ‘aspheric lenses’. De extra bolling in deze lenzen zorgt voor een betere focus, wat de beeldkwaliteit ten goede komt.

Livemap-Lens

Om de productie verder op gang te krijgen, heeft Livemap 14,7 miljoen roebel van het Russische ministerie van wetenschap gekregen. Omgerekend komt dat neer op 215.222 euro. We kunnen er dus redelijk zeker van zijn dat deze high tech helm er in 2015 wel komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *