De smartphones van deze fabrikant crashen het vaakst

Smartphones
We hebben het allemaal weleens: een smartphone die spontaan vastloopt. Maar als je voor deze merken kiest, dan vraag je er eigenlijk zelf om.

De onderzoekers van Blancco kijken in de State of Mobile Device Repair & Security naar de populairste smartphones. Een van de onderdelen is het aantal vastlopers. Helaas is er één fabrikant die er net als twee jaar geleden met kop en schouders bovenuit steekt: Samsung. Zij scoren met een crashrating van 27,4 procent enorm hoog en dat is niet iets om trots op te zijn.

Kijk je bijvoorbeeld naar Apple, dan scoren zij met de iPhone X behoorlijk goed met 3 procent. Daarbij geldt overigens wel: hoe nieuwer hoe beter, want de iPhone 6 (22 procent) komt akelig dicht in de buurt van de score van Samsung. De iPhone 8 Plus scoort ook 3 procent, dus als je het aantal crashes van je oude toestel zat bent, dan weet je wat je te doen staat: upgraden maar.

Het onderzoek richt zich overigens op Amerikaanse smartphone-gebruikers, maar aangezien de software wereldwijd min of meer gelijk is, durven ook wij wel de conclusie te trekken dat je beter niet voor Samsung kunt gaan als je geen zin hebt in regelmatige vastlopers.

2 reacties

  1. Is zocht even in dat rapport naar de betekenis is van de ‘crashrating’ (27,4% van alle Samsungs crashen??), maar daar vond ik niet over.
    Wel zag ik iets vreemds in dat blancco artikel: “Less than 2% of Android devices assessed within this report were running Oreo” Conclussie: Android Users Are More Reluctant to Update Their OS
    Ehh…

  2. Zo slecht scoort Samsung toch niet volgens dat raport? Die budget toestellen van Samsung die op android Jelly Bean en KitKat draaien trekken het gemiddelde waarschijnlijk wat naar boven.

    Samsung Galaxy S7 – 3%
    Samsung Galaxy S8+ – 3%
    Samsung Galaxy S7 edge – 2%
    Samsung Galaxy S6 – 2%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *