Squair zuivert de lucht met koude plasma

Squair
Deze draagbare luchtfilter gebruikt koude plasma om zuurstofmoleculen de lucht in de schieten.

Een team van Duitse wetenschappers wil de kracht van Cold Plasma inzetten om de lucht grondig te reinigen. Deze plasma wordt gebruikt om zuurstofmoleculen op te splitsen, zodat er twee moleculen ontstaan met twee verschillende ladingen. Zodra de positief geladen en de negatief geladen zuurstofmoleculen in de lucht zweven, kunnen ze zich hechten aan schadelijke luchtdeeltjes. Hierdoor kunnen ze geneutraliseerd worden, of veilig gemaakt worden om in te ademen.

Extra grondig
Dit is te vergelijken met andere luchtfilters, die geladen ionen gebruiken om luchtdeeltjes te neutraliseren. Het verschil is alleen dat de Squair zowel positieve als negatieve deeltjes uitspuugt, wat volgens de makers voor een betere luchtreiniging moet zorgen. Zo toont een onderzoek aan dat na 18 uur tijd maar liefst tweederde van de stofdeeltjes uit een ruimte weggehaald werden door de Squair.

Squair

Door de Squair zo klein en handzaam te maken is de filter uitermate geschikt om met je mee te nemen in de auto, of als je in een hotel overnacht. Het mooie is bovendien dat je de filter niet hoeft te onderhouden. De onderdelen worden niet vies, het enige wat je moet doen is de Squair aanzetten om de lucht te vullen met verse zuurstofmoleculen.

Kickstarten maar
Zoals je misschien al had verwacht, probeert het team op dit moment geld in te zamelen via Kickstarter. Daar kun je nog gebruik maken van een super-early-bird offer, zodat je een Squair in april 2015 thuisgestuurd krijgt. Daarna zal de prijs oplopen tot 239 euro.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *