De Surface Pro komt in mei naar Nederland

De Surface Pro komt in mei naar Nederland
Momenteel is hier alleen de Surface met Windows RT beschikbaar, zonder desktop-modus. Volgende maand komt daar verandering en krijgt de tablet de toevoeging ‘Pro’ achter zijn naam. Deze draait wél op de volledige versie van Windows 8.

Momenteel is de Surface Pro alleen leverbaar in Noord-Amerika en China, maar Microsoft laat nu weten dat hij “voor het einde van mei” naar tal van andere landen komt, waaronder Nederland. Welk prijskaartje hier aan de 10,6 inch tablet wordt gehangen is niet bekend. Het zal ergens in de buurt van de VS-prijzen komen te liggen, die beginnen bij 899 dollar voor de 64 Gig-versie zónder toetsenbord.

Later dit jaar komt er ook een 7-inch Surface op de markt.

[lg_folder folder=”Microsoft/Surface/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

 1. Bijzonder klein en kracht apparaat. Met keyboard cover tikt deze de 1100,- wel aan. touchcover zal iets goedkoper worden. Zelf zal ik eerder voor de surface RT gaan. De helft goedkoper en office draait er prima op.

  • @dennis:
   Waarom zou je een windows licentie + Virtualisatie software bovenop een zo goed als even duur of zelfs duurder apparaat kopen. Dan moet je wel heel erg geilen op dat appel logootje

   • @Laue: Met Bootcamp, kun je Windows naast OSX installeren en bij het opstarten kiezen welk OS je start. Dan is er dus geen sprake van virtualisatie (wat overigens ook prima werkt). De MacBook Air is een schitterend vormgegeven laptop en niet vanwege het appeltjes logo. Hij heeft nette hardware specs, is superdun en compact en voelt desondanks toch zeer solide aan.

    • @dennis: Oke geen virtualisatiemeuk, maar wel EUR 125,- voor je windows licentie. Dus voor het schitterende vorgegeven laptop (en het appeltjes logo) wil je dus meer betalen…… Je ziet het wel regelmatig bij ambtenaren, showen met die Macbook en stiekem windows draaien.

     • @Laue: Wat is er vreemd aan de bereidheid meer te betalen voor mooie spullen? Zoals ik al zei vind ik de MacBook Air een prachtig stukje techniek en niet per se omdat er een Apple logo op staat. Je vraagt je af hoe ze het er allemaal in krijgen. Zo dun, licht en toch zo stevig.

 2. De Surface heeft gewoon een desktop modus hetzelfde als elke Windows computer. Daarboven op krijg je er ook nog is gratis Office HS 2013RT bij zodat die een ipad of android tablet op een kinder speeltje laat lijken. Het enige verschil met wat jullie noemen volledig Windows 8 en in de echte wereld gewoon Windows 8 heet is dat je daar ook oude programma’s op kan installeren. Een tablet processor rekent namelijk heel anders als een x86 processor waardoor die deze programma’s niet ondersteund. Wat ook de reden is dat Windows aangepast moest worden om hier op te draaien. De versie die hier mee werkt heet RT maar is gewoon volledig Windows 8 😀

  Nou denk je vast waarom zou je Windows dan op een ARM processor willen zetten. Simpel antwoord deze zijn dunner, lichter en gebruiken minder energie waardoor je een veel dunnere tablet kan maken 😀

  Maar je kan natuurlijk ook een duurdere variant kopen met een atom processor erin. Hartstikke leuk dat je photoshop erop kan draaien alleen is hij hier te langzaam voor! Dus dan betaal je meer voor iets waar je hetzelfde op kan waar je ook nog is office bij moet kopen. Voor zaken lui zijn deze tablets wel aantrekkelijk aangezien je hier office thuisgebruik en zelfstandig of pro op kan installeren die je als bedrijf zijnde mag gebruiken. Of als ze lichte bedrijfssoftware hebben.

  Dus is de RT iets slechts moet je je afvragen? Ik zeg nee je krijgt een super mooi dun en licht product. Met een super helder scherm. Een stevige behuizing (handig als je hem uit je klauwen laat vallen moet je niet proberen met een ipad die is dan stuk). maar wat dacht je van gratis office? onbeperkt gratis muziek streamen via xbox music? en een appstore waar alles gecontroleerd word voor het erin komt te staan op veiligheid en waar je als het geld kost je het altijd eerst kan proberen voor je het koopt?

  Ik zeg top systeem!

  Maar waarom zijn mensen dan zo blij dat de pro komt?

  Nou deze is nog veeeel sneller, heeft een full HD IPS paneel (perfect beeld), mogelijkheid om een pen te gebruiken (waar je gewoon mee in je word document kan schrijven (wel met office 2013 dan)), genoeg snelheid om alles mee te runnen zoals photoshop, premiere of andere programma’s, een x86 processor dus je kan ook je oude programma’s gebruiken. Ja nog meer geweldigheid 😀

  En vergeet ook niet dat je gewoon beamers aan kan sluiten op bijde tablets dat je een toetsenbord hoesje erbij kan kopen in verschillende kleuren en maten je uitbreid mogelijkheden heb en jawel alles kan aansluiten op je usb port.

  Connectiviteit i’m loving it!
  Dus ik kan gewoon mijn printer aansluiten? Ja
  Dus ik kan gewoon mijn externe harde schijf aansluiten? ehhh Ja
  Dus ik kan gewoon een presentatie geven op een beamer? ja ja ja
  En kan ik hem ook uitbreiden met een micro SD kaart? Jahhaaaaaa
  Maar dan moet alles zeker via zo omslachtig programma als Itunes eehhhh nee. Hoe dan? ja heerlijk coppie paste. Gewoon dingen in mappen plaatsen zoals je al jaren doet op je windows computer!

  Dus als ik het goed begrijp kan ik op de Surface RT alles doen wat op een normale computer ook kan maar werken niet alle programma’s vanwege een andere processor die anders rekent maar heb ik wel gewoon mijn bureaublad. Kan ik veeeeeeeel meer als op een android of apple tablet, is die steviger en kan ik er alles op aansluiten wat ik wil en heb ik tig uitbreid mogelijkheden? Ja

  En als ik het goed begrijp heeft de Surface pro gewoon meer snelheid en heeft hij een processor waar ik wel mijn oude programma’s op kan draaien? En heeft hij een NOG beter scherm waar ik ook een speciale pen bij krijg zodat ik op mijn tablet kan tekenen en in word documenten kan schrijven? Ja

  Wauw Wauw Wauw wat gaaf :O

  Hoe dan?

  MICROSOFT!!!! Duhhhhhhh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *