De top 10 techbedrijven die het best betalen

De top 10 beste tech-bedrijven om te werken
Net klaar met je opleiding informatica en druk op zoek naar een nieuwe baan, maar geen idee waar je nou aan het werk moet? In het volgende lijstje zie je waar de leukste collega’s werken en waar je het meest verdient.

Aangezien de meeste tech-bedrijven in Amerika zijn gesitueerd heb ik de bedrijven gekozen die ook in Nederland of daar dichtbij actief zijn. Mocht je nu een mooie CV hebben en een aansprekende motivatie brief dan zou ik in ieder geval de onderstaande bedrijven aanschrijven. De bedrijven zijn beoordeeld door de werknemers zelf en hebben een cijfer gekregen tussen de 1 en 5 waarbij 5 de hoogste waardering is.

10 – eBay

Bekend van het online shoppen en bieden op producten. Als cijfer kreeg eBay een 3.9 met als opmerking dat er een grote betrokkenheid is bij de werknemers. Als eBay Software Engineer verdien je gemiddeld $114.788.

9 – Microsoft

Natuurlijk bekend van Windows en de onlangs verschenen Surface Pro 3. De werknemers gaven Microsoft een 4.0 en zeiden dat er een gevoel van geborgenheid heerst. Als programma manager verdien je al snel $107.364 per jaar en als software engineer mag je daar nog eens 2000 dollar bij optellen.

8 – T-Mobile

T-Mobile is bij ons natuurlijk vooral bekend van zijn roze gevels en als telecomaanbieder. T-Mobile kreeg ook een 4.0 als cijfer. Volgens de werknemers krijgen ze veel vrije dagen, incentives en kortingen op de gezondheidszorg.

7 – Verizon

Vergelijkbaar met T-Mobile is Verizon ook een bedrijf dat bekend staat als telecomaanbieder. Nog niet heel bekend in Nederland maar ze zijn wel zeker actief onder de naam Verizon Enterprise. Het bedrijf kreeg een 4.0 als cijfer van zijn werknemers. Over het gemiddelde salaris is niks bekend gemaakt.

6 – Riverbed

Riverbed is een bedrijf dat zich specialiseert in lokale netwerken bij bedrijven. Ze zijn vooral actief in Amerika, maar ook in Frankrijk en Duitsland. Als cijfer kregen ze een 4.0 en ze worden vooral geprezen vanwege de bedrijfscultuur. Als QA engineer verdien je ongeveer $91.259 per jaar.

5 – Qualcomm

Dit is het bedrijf waar veel van onze huidige telefoons gebruik van maken. Zo komen de processoren uit de HTC One (M8) en OnePlus One bij Qualcomm vandaan. Als cijfer kreeg het een 4.0 met als opmerking dat er veel bonussen te verkrijgen zijn. Als Software Engineer mag je elk jaar $103.140 bijschrijven op je rekening.

4 – Salesforce

Dit bedrijf is naar eigen zeggen leider in CRM en cloud computing. Dit bedrijf kreeg een 4.1 waarbij de werknemers cultuur en vrolijke sfeer binnen het bedrijf waarderen. Als onderdeel van de technische staf verdien je gemiddeld $103.150 per jaar.

3 – Adobe

Adobe kennen we van de programma’s als Photoshop en Lightroom. Mocht je dus interesse hebben in design of fotografie dan is dit zeker een aanrader. Adobe kreeg een 4.2. Mocht je aan het werk gaan als computer wetenschapper verdien je $123.351

2 – Facebook

Als je Facebook nu nog niet kent heb je waarschijnlijk de verkeerde opleiding gehad. De werknemers waarderen het bedrijf als cijfer met een 4.3. Hier hark je productie/software engineer ruim 130.000 dollar per jaar binnen.

1 – Google

Misschien wel het bekendste bedrijf op internet is toch wel Google. Het bedrijf van Larry Page, Eric Schmidt en Sergey Brin krijgt een 4.4 als cijfer. De werknemers krijgen er gratis massages, eten en een flexibel werkschema. Als Google product manager krijg je jaarlijks $146.215 op je rekening bijgeschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *