De TZOA wearable helpt je met zoeken naar schone lucht

Auteur: , Geen reacties
TZOA

Woon je in een drukke stad en zou je wel eens wat schone lucht willen inademen? Dan helpt de TZOA je een handje door te vertellen waar je dit kunt vinden.

TZOA wil de eerste draagbare omgevings-tracker worden, die middels sensoren de luchtkwaliteit, UV-licht, vochtigheid en de temperatuur in de gaten houdt. Deze data wordt vervolgens verstuurd naar een app op je smartphone, zodat je weet hoe de kwaliteit van het milieu is waar je je op dat moment in bevindt.

Uploaden
Daarnaast kun je ook de optie aanvinken om jouw onderzoeksresultaten te uploaden, zodat er langzaam maar zeker een crowdsourced kaart ontstaat waarop de milieutoestand van een complete stad te zien is.

TZOA-app

Prototypes
Voorlopig is het team achter de TZOA nog druk bezig met prototypes, die getest worden met verschillende sensoren om de resultaten te verbeteren. Als alles mee zit hoopt het team in de zomer van 2015 hun scanner te lanceren. Voor een donatie op hun Kickstarterpagina van 135 dollar krijg je een van de eerste exemplaren thuisgestuurd.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).