Het ultieme jacht heeft een IMAX-bioscoop onder water

Nemo-Room
Ben je het even beu om naar het open water te turen? Dan pak je toch een filmpje in je eigen onderwater IMAX-bioscoop.

Yacht Intelligence ontwikkelde in samenwerking met Ken Freivokh deze supergave Nemo Room, een bioscoop die films in IMAX-kwaliteit afspeelt. Extra swagbonus: hij is volledig onder water gebouwd.

Nemo-Room

Onder zee ervaring
Om het feest compleet te maken kun je er ook voor kiezen om de camera’s die aan de buitenkant van het jacht hangen te gebruiken, zodat je kunt zien wat er zich onderwater afspeelt. Deze beelden worden ook op de muren geprojecteerd. Vissen kijken vanuit je luie stoel, alsof je in een onderzeeër zit dus.

Het designteam van de Nemo Room had het meeste moeite met het benutten van de ruimte. Er moest immers rekening gehouden worden met het ontwerp van een boot, dat nogal verschilt van de doorsnee bioscoopzaal. Daarom kom je binnen via schuifdeuren aan de zijkant, zodat het IMAX-scherm licht gebogen kan blijven.

Rijker, rijker..
Het komt vast niet als verrassing dat de Nemo Room alleen voor de rijkste der rijken is weggelegd. Zo installeert Yacht Intelligence deze bioscoop alleen op boten die langer zijn dan honderd meter.

Nemo-Room-Tekening

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *