De vijf beste games van Gamescom 2014

Arkham-Knight
Vandaag sluiten de deuren van de Gamescom weer voor een jaartje. Wat waren de vijf beste en meest opvallende games van dit jaar?

5 – Batman: Arkham Knight
[gv data=”dxa34RatmSc”][/gv]
Ontwikkelaar Rocksteady sluit de populaire Arkhamserie knallend af met Batman: Arkham Knight. Een nieuwe, bizar gedetailleerde grafische engine, een spannend verhaal en de introductie van de Batmobiel moeten hiervoor zorgen. Dit herkenbare voertuig kan veel meer dan alleen rondrijden, en zal de gemaskerde superheld ook in gevechten en tijdens het oplossen van puzzels uit de brand helpen. 2015 kan niet snel genoeg komen.

4 – Titan Souls
[gv data=”hAANmwIAFgo”][/gv]
Het leuke aan de Gamescom is dat je ook kleinere games ontdekt die zich met gemak kunnen meten met de grootste van de industrie. Het idee achter Titan Souls is heel simpel: jij speelt een klein pixelfiguurtje, dat slechts één pijl heeft om zichzelf mee te verdedigen. Het hele doel van de game is om Titans te verslaan, grote eindbazen die allemaal hun eigen zwakke plek hebben. In één klap leg jij het loodje, dus zul je goed moeten ontwijken en op het juiste moment je pijl af moeten vuren. Zwetende handjes gegarandeerd.

3 – Bloodborne
[gv data=”CtdwWiTl76s”][/gv]
Bloodborne is het nieuwe project van het team achter de masochistische titels Demon’s Souls en Dark Souls. De middeleeuwse setting is ingeruild voor een Victoriaanse, en jij zult je een weg moeten hakken door een stad die gevuld is met strompelende zombie-achtige wezens. De kenmerkende hoge moeilijkheidsgraad is weer van de partij, samen met een nieuw gevechtssysteem dat gewaagde acties beloont. Verschuilen achter je schild is er niet meer bij in Bloodborne, en wij weten niet of we daar blij of bang van moeten worden.

2 – Evolve
[gv data=”NP5Dsuq7mKw”][/gv]
Left4Dead staat bij veel gamers nog steeds gelijk aan de koning van de coöperatieve shooter. Samen met vier vrienden nam je het op tegen hordes aan computergestuurde zombies, maar Evolve gaat veel verder dan de schuifelende ondoden. In Evolve neem je het vier monsterjagers op tegen één monsterspeler, die zo snel mogelijk moet zien te evolueren om sterker te worden. Het is een zenuwslopend virtueel kat- en muisspel, waarin de rollen ineens omgedraaid worden als het monster zijn derde evolutie bereikt.

1- Below
[gv data=”yARUhqPCjAw”][/gv]
Zoals Titan Souls ook bewijst, heb je helemaal geen flitsende grafische engine nodig om een geweldige game te maken. Below stort je zonder uitleg met enkel een zwaard en een schild (er zit geen geschreven of gesproken tekst in de game) in een mysterieuze, duistere wereld waarin je zo lang mogelijk moet zien te overleven. Iedere wond kan dodelijk zijn, dus is het zaak om voorzichtig af te dalen in de donkere krochten van deze wereld, waar monsters zich schuilhouden en geheimzinnige ruïnes hints geven over een lang verloren beschaving. Verplichte kost voor alle fans van Zelda, Spelunky en Dark Souls.

3 reacties

  1. Iedereen die een PS4 bezit raad ik aan om P.T. Demo te spelen. Alleen wanneer je in je eentje in het donker met je headset op zit. Broekpoepmomenten gegarandeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *