De volgende Nexus-telefoon is weer van LG

De volgende Nexus-telefoon is weer van LG
Mooi. Dan kunnen we de Nexus 6 snel vergeten.

Toen de Nexus 6 uitkwam, gebouwd door Motorola, brak Google een aantal tradities. Met een adviesprijs van 649 euro was het Nexus-toestel beslist geen koopje meer, en uit diverse reviews bleek dat het 6-inch toestel ook niet sneller was dan zijn voorganger, de Nexus 5. LG kan daar mogelijk weer verandering in brengen, want als we Etoday mogen geloven heeft Google opnieuw bij de Koreanen aangeklopt voor de volgende Nexus-telefoon. LG maakte eerder al de Nexus 4 en de Nexus 5.

De Koreaanse site meldt dat Google en LG gesprekken hebben gevoerd over de volgende Nexus-telefoon. Deze zou intern de naam N000 hebben gekregen en straks als Nexus 7 op de markt moeten komen. Opvallend, want die naam is in feite al vergeven aan de tablet die Google in samenwerking met Asus heeft gemaakt.

Eerder werden kleinere fabrikanten als Huawei, Xiaomi en HTC genoemd als de mogelijke fabrikanten van de nieuwe Nexus.

5 reacties

  1. De keus gaat nog moeilijk worden voor een nieuw toestel eind deze zomer. Nexus 7, S6 active of een Windows 10 toestel.. Moeilijk moeilijk.

      • @phaeton: Ik ben volledig genezen van het drama dat sony heet. Ik heb nog nooit zo’n baggerslechte ervaring gehad met een helpdesk. Kennelijk is het heel normaal om 5 maanden over de reparatie van een toestel te doen inclusief het 4x heen en weer sturen omdat ze de definitie van repareren niet begrijpen. Nee bedankt. Ik haal nog liever een iphone (en iemand die mij kent weet dat dat heel veel zegt over hoe ik nu over sony denk)

    • @luxaeterna: Het grootste deel van die verkopen zijn in china, een markt waar het aandeel van google minimaal is omdat china heel veel alternatieven heeft op westerse websites en diensten. Voor de westerse markt is Huawei momenteel nog een relatief kleine speler. Maar wel een snel groeiende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *