De Warcraft film, Overwatch en meer BlizzCon nieuws

BlizzCon-Nieuws
De jaarlijkse BlizzCon gamebeurs is gisterenavond van start gegaan. Dit jaar was er meer nieuws dan ooit, inclusief de eerste details over de langverwachte Warcraft film.

Warcraft draait in 2016 in de bioscoop
Warcraft-film
Tijdens een panel omschreef regisseur Duncan Jones de Warcraft film als een mix tussen Avatar en Lord of the Rings, zeker op het gebied van special effects. In mei 2013 stond alles al op tape, en er wordt nu alleen nog gewerkt aan computeranimaties en andere visuele effecten. De film zal op 11 maart 2016 in de bioscoop draaien, en laat de klassieke strijd tussen de Horde (Orcs) en Alliance (mensen) zien. Om het verhaal te vertellen spelen zowel een Orc (Durotan) en een mens (Lothar) de hoofdrol. Ook zijn er twee websites gelanceerd, waarbij je zelf je keuze voor Horde of Alliance kunt maken.

Blizzard onthult team-based shooter Overwatch
[gv data=”FqnKB22pOC0″][/gv]
De grootste verrassing was zonder twijfel Overwatch, de eerste nieuwe gameserie in jaren van Blizzard. De pre-rendered trailer voor Overwatch doet vooral denken aan de Team Fortress serie met superhelden. Een hoop explosies, gekke karakters (zoals ruimte-gorilla’s) en cartooneske graphics dus. In de trailer zien we verschillende speelbare klassen voorbij komen, evenals een grijphaak waarmee je razendsnel door een level vliegt. Wanneer Overwatch uitkomt is nog niet bekend, maar in de loop van 2015 zal er wel een bèta van start gaan. Er is inmiddels ook al een gameplayvideo opgedoken, die je hier kunt bekijken:
[gv data=”dushZybUYnM”][/gv]

Hearthstone krijgt haar eerste grote uitbreiding
[gv data=”YynnEkrUhDQ”][/gv]
Hearthstone, het online kaartspel van Blizzard, doet het enorm goed. Hoog tijd dus om het grote aantal spelers te voorzien van wat nieuwe content. Goblins vs Gnomes bevat meer dan 120(!) nieuwe kaarten en een heel nieuw type: de Mech. Op dit moment worden de laatste tests uitgevoerd, waarna de uitbreiding in december al gelanceerd wordt. Ook krijgen Android-gebruikers eindelijk de kans om dit verslavende kaartspelletje op hun toestel te spelen.

Eerste details Starcraft II: Legacy of the Void gepresenteerd
[gv data=”OUMSMDX5iQc”][/gv]
De derde uitbreiding voor het populaire strategiespel Starcraft II kreeg ook nog wat aandacht tijdens de BlizzCon persconferentie. Zo werd een nieuwe multiplayermodus onthuld, Automated Tournaments, een dagelijkse competitie, en een nieuwe coöperatieve modus waarin je samen met een vriend verschillende missies speelt. Fans van de serie kunnen zich hier aanmelden voor een previewversie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *