De Xbox One verschijnt morgen, dit moet je weten

Xbox-One-in-Nederland
Met of zonder Kinect? Welke games moet ik halen en waar is hij het goedkoopst? Vijf vragen en antwoorden als je morgen van plan bent om een Xbox One in huis te halen.

Met of zonder Kinect?
Kinect
De bewegingscamera van de Xbox is een stuk verbeterd ten opzichte van de Kinect voor de Xbox 360. Hij is nauwkeuriger, en ondersteunt een berg aan verschillende stemcommando’s. Uiteraard heb je een Kinect nodig om bepaalde games te spelen, zoals Kinect Sports Rivals. Mocht je echter op zoek zijn naar een standaard spelcomputer, dan kun je ook honderd euro besparen door een Xbox One zonder Kinect aan te schaffen. Hij ondersteunt op dit moment namelijk nog niet de Nederlandse taal, en het aantal games waarbij je hem nodig hebt is op één hand te tellen.

Welke launchgames mag ik niet missen?
Xbox-One-Games
Wat is een nieuwe gameconsole zonder een paar goede games? Omdat we in Nederland een flinke poos hebben moeten wachten op de Xbox One, hebben we inmiddels een relatief ruime keuze aan lanceringstitels. Fans van shooters kunnen met robots gaan knallen met Titanfall, of een weekje wachten op Destiny, het nieuwe project van de bedenkers van Halo. Voor de jongere gamers of fans van Mario-achtige platformers, is Rayman Legends een echte aanrader. Sportliefhebbers kunnen (zoals gewoonlijk) terecht bij titels als FIFA, UFC en Madden. Vlak bovendien Xbox LIVE niet uit, ook daar zijn inmiddels een berg leuke downloadbare titels te vinden.

Wat voor topgames komen er nog aan dit jaar?
Halo-Master-Chief
Een console koop je natuurlijk niet voor een paar maanden, daar ben je minstens een jaar of vijf mee zoet. Als we naar de line up van het einde van het jaar kijken, dan hoeft de Xbox One-bezitter niet stil te zitten. Natuurlijk verschijnen veel games ook op de PlayStation 4 van Sony, maar dat maakt het er niet minder goed om. Assassin’s Creed Unity, Far Cry 4 en Call of Duty: Advanced Warfare zijn hier drie goede voorbeelden van.

Halofans kunnen hun lol op met de Master Chief Collection, een collectie van vier Halogames die allemaal zijn geüpdatet met de kracht van de Xbox One. Sunset Overdrive is een kleurrijk schietfestijn dat ook exclusief op de consoles van Microsoft verschijnt. De cartooneske grafische stijl geeft de game een eigen gezicht, en de explosieve gameplay lijken een prima spel op te leveren om wat verloren uurtjes weg te knallen.

Moet ik een Xbox LIVE Gold lidmaatschap afsluiten?
Xbox-Live
Xbox LIVE, het online netwerk van de Xbox One, bestaat uit twee niveau’s: Silver en Gold. De zilveren variant is gratis, en geeft je toegang tot de Marketplace waar je nieuwe games koopt en je demo’s kunt downloaden. Ook zijn er (beperkte) mogelijkheden om met vrienden te praten. Gamers die het online tegen anderen op willen nemen zullen echter in de buidel moeten tasten. Alleen met een Gold-lidmaatschap (voor 60 euro per jaar) kun je online gamen, al gooit Microsoft nog wat extra’s in de mix om de prijs te verzachten.

Zo kunnen Gold-leden iedere maand verschillende games gratis downloaden (handig als je er nog niet zoveel hebt) en zijn er wekelijkse aanbiedingen die alleen voor gouden leden gelden. Een beetje gamer gaat dus voor Gold, terwijl de niet zo fanatieke speler ook met Silver kan overleven.

Waar is de Xbox One het goedkoopst?
Xbox-One-Geld
De prijzen van de Xbox One zijn grotendeels gelijk, al moet je wel rekening houden met de keuze met of zonder Kinect, wat honderd euro scheelt. Ook zijn er verschillende bundels beschikbaar. Vandaag ben je bijvoorbeeld nog net op tijd een speciale pre-order editie te bestellen. Dan krijg je voor €399 alles wat in de standaard editie zit (dus zonder Kinect), inclusief de games FIFA 15 en Forza 5. Voor honderd euro meer (€499 dus) heb je dezelfde deal voor een Xbox One met een Kinect. Deze actie geldt bij winkels als Bol.com en Mediamarkt.

7 reacties

  1. Ook handig om te weten is dat Forza Motorsport 5 dit weekend gratis te spelen in (voor gold leden). De meeste bundels komen al met FM5 maar mocht je een bundel hebben zonder, kan je het altijd nog uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *