De YotaPhone 2 in Nederland, dit moet je weten

YotaPhone-2-Nederland
Vanaf vandaag is de YotaPhone 2 in Nederland verkrijgbaar, maar wat maakt zo’n telefoon met twee schermen de moeite waard?

De YotaPhone is afkomstig uit de Russische keuken van Yota Devices. Het toestel wil zich onderscheiden van andere populaire smartphonemerken door een extra display toe te voegen, op de achterkant van de telefoon; genaamd het Yota Always-On Display.

E-inkt
Hier schreven we al eerder over, en ten opzichte van de eerste YotaPhone moet deze nieuwe versie de moeite waard zijn omdat ook dit achterste scherm voorzien is van een touchscreen. Wel bestaat het display nog uit e-inkt, wat we onlangs ook tegenkwamen op de nieuwe smartwatch van Sony.

E-inkt komen we ook vaak bij e-readers tegen, en het is geen toeval dat Yota juist hiervoor gekozen heeft. Dit maakt het scherm ook bij fel zonlicht goed zichtbaar en geeft de gebruiker een kijkhoek van 180 graden. Zoals de naam al doet vermoeden staat het scherm altijd aan, maar verbruikt het -door het feit dat het een e-inkt-scherm is- haast geen energie.

Yotaphone-2-lezen

Het nut van een tweede scherm
Maar wat heb je nu precies aan zo’n extra scherm? YotaPhone heeft wel een aantal suggesties. Omdat het Yota Always-On Display altijd aan is, kun je in één oogopslag zien hoe het eraan toegaat in de digitale wereld. Door je telefoon omgekeerd op je bureau te leggen kun je constant zien of je berichten krijgt, zonder hem aan te raken. Ook kun je er e-books op lezen, wat ervoor zorgt dat je batterij drie keer langer meegaat dan als je hetzelfde boek op het AMOLED-scherm zou lezen.

Daarnaast zit er speciale software ingebouwd die je anders om laat gaan met je telefoon. Met YotaEnergy verplaatst de telefoon alle belangrijke functies naar het achterste scherm, als je batterij onder de 15% komt. Hierdoor kun je gewoon blijven bellen en smsen, en kun je het toestel nog 8,5 uur lang gebruiken voordat de batterij het echt begeeft.

Speciale software
Met YotaSnap kun je zelf belangrijke informatie op het tweede scherm wegzetten, zoals een QR-code, belangrijk telefoonnummer of een code. Dit blijft ook staan als je batterij leeg is. Handig, bijvoorbeeld als je een avondje gaat stappen en op het einde van de avond met een lege telefoon wilt weten hoe laat de laatste trein terug gaat.

[gv data=”e83RjX3tNH0″][/gv]

Tevens kunnen alle Android-apps zonder probleem op het Yota Always-On Display draaien, zodat je een permanente plek op je smartphone in kunt richten voor veelgebruikte apps als WhatsApp en Spotify.

699 euro
Naast het slim bedachte tweede scherm, is de YotaPhone 2 op zichzelf ook gewoon een prima Android-toestel. Met een 5-inch AMOLED-scherm met een resolutie van 1920x1080p en een ingebouwde Snapdragon 800, 2,2 GHZ quad-core processor met 2GB aan RAM. De achterkant is tevens uitgerust met een 8 megapixelcamera, terwijl de voorkant het met een 2 megapixelvariant moet doen. Vanaf vandaag is de YotaPhone 2 in Nederland (en in 20 andere Europese landen) te koop voor €699,-.

Nog geen reacties

  1. Nog best groot, 5 inch. Op de foto’s lijkt die veel kleiner. Verder best geinig een 2e scherm, waarschijnlijk vooral voor de hardwerkende zakenman door duizend emails stuurt. Voor mij echter nog niet, 700 is best veel geld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *