De Zano drone brengt je selfiegame naar een hoger niveau

Zano drone
Een oplossing voor de selfieverslaafde Instagram-adepten die niet gezien willen worden met een selfiestok.

Een selfie maken met een drone – laten we ze ‘dronies’ noemen – is iets dat steeds toegankelijker wordt. Bijvoorbeeld met deze Zano drone uit Engeland. Het apparaatje heeft vier rotors, meet slechts 6,5 x 6,5 cm en weegt niet meer dan 55 gram. Er zit een 5,5 megapixel camera in die eenmaal in de lucht alles wat je doet vastlegt.

De drone maakt via Wifi verbinding met je Android-telefoon of iPhone, waarna hij een reikwijdte van zo’n 15 tot 30 meter heeft. Via de Zano-app kun je de drone besturen en video’s of foto’s maken, handiger is het om de Follow Me-functie te gebruiken. De mini-drone zal dan altijd op korte afstand van je device blijven hoveren en automatisch obstakels vermijden. Zo wordt je continu gefilmd als je on the go bent. Althans, zolang de batterij het volhoudt, en dat is een minuut of vijftien. Als de batterij bijna leeg is keert de drone automatisch weer terug naar je device.

Zano drone

De Zano werd onlangs gepresenteerd op Kickstarter, waar het vrij vlot een enorme hit werd. Het streefbedrag van £125.000 werd in no-time gehaald, inmiddels staat de teller al op £668.000. Als ze in het voorjaar van 2015 in de verkoop gaan kosten ze £169,95, omgerekend €215.

Hieronder de Zano in actie:
[gv data=”hgkbhjXTbOE”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *