De zeven beste weer-apps voor Android

De beste weer-apps voor Android
Voor hét onderwerp waar men niet over uitgepraat raakt zijn talloze apps uitgebracht. Het aanbod voor weer-apps voor Android is dan ook absurd groot. We vonden het daarom tijd worden het kaf van het koren te scheiden en ons licht te schijnen op de beste weer-apps voor Android.

1. Yahoo Weer
Yahoo Weer
Yahoo is bezig aan een comeback van epische proporties. De techgigant zat jarenlang in het verdomhoekje van het internet en werd niet meer als hip beschouwd. Met aankopen als Tumblr, Sumly en het optuigen van bemmende nieuwssites zijn ze weer terug op het goede spoor. Ondertussen hebben ze ook één van de vetste weer-apps ooit gebouwd. Yahoo Weer toont namelijk locatiegerelateerde afbeeldingen die op fotosite Flickr staan (niet geheel toevallig een onderdeel van Yahoo). Daarmee krijgt de weer-app een vet en persoonlijk tintje. Ook het type weer op de foto komt overheen met de huidige weersituatie van je locatie. Verder geven ze uitgebreide weersverwachtingen tot 10 dagen vooruit en zien de animaties er gelikt uit.

2. AccuWeather Pro
AccuWeather Pro
Deze uitgebreide weer-app bevat pure statistiekenporno voor de weerliefhebbers onder ons. Van weerwaarschuwingen voor sneeuw, ijs, regen, wind en onweer tot aanpasbare verwachtingen in Mijn AccuWeather voor specifieke gezondheidsklachten. Het zit er allemaal in. Vooral de widget voor op het startscherm met een tweedaagse voorspelling en waarschuwingen bij zwaar weer is een populaire feature onder Android-gebruikers. Daarnaast geeft AccuWeather Pro een uitgebreide 25-daagse weersverwachting. Kost je €1,44, maar dan heb je ook wat (en helemaal reclamevrij).

3. Het Weer in Nederland
Het Weer in Nederland
Een overzichtelijk weer-app, al is het designtechnisch geen hoogvlieger. Ze tonen wel alle live KNMI-metingen en -verwachtingen van het actuele weer in Nederland. Er zitten daarnaast een aantal buienradars in (KNMI-radar, Buienradar, radarverwachting, Europese radar) en er worden actuele satellietbeelden in zichtbaar licht en infrarood getoond.

4. Weeronline
Weeronline
Volgens velen één van de autoriteiten op weervoorspellingsgebied. In hun app geven ze een 14 daagse verwachting voor alle plaatsen ter wereld en een gedetailleerde 48 uurs grafiek. De app geeft ook hooikoorts- en zonkracht-waarschuwingen, mocht je daarop zitten te wachten.

5. 1Weather: Weer App
1Weather: Weer App
Bekend met Tweetcaster? Het team daarachter heeft ook de applicatie 1Weather gebouwd. Een visueel aantrekkelijke weer-app met live radaranimaties, actuele (gevoels)temperatuur op een gekozen locatie en een zevendaagse weersvoorspelling. Je kunt er ook uitgebreide weerdata als windsnelheid, UV-straling en de kans op neerslag in opvissen. Zeker op tablets ziet het er strak uit.

6. The Weather Channel

The Weather Channel maakt gebruik van 200 meteorologen, aangevuld met TruPoint-technologie. Het resulteert in een app die er doorgaans treffende neerslagvoorspellingen uitgooit. Handig in gebieden waar het weer nogal eens snel omslaat.

7. Piet!

Fan van weerberichten met een accent? Regel dan de Piet!-app, inclusief weersverwachtingen voor een aantal dagen per provincie en per meteostation. Er zit zelfs een soundboard op met ludieke Piet-uitspraken, een garantie dat je de app snel weer richting de prullenbank sleept.

Eén reactie

  1. Ik gebruik zelf meerdere apps naast elkaar, omdat veel weer apps toch voor dezelfde plaats en dag een ander weerbericht laten zien. Ik mis in deze top 7 eigenlijk wel de app van http://www.weerplaza.nl die komt bij mij meestal het beste in de buurt van het echte weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *