De Ziks koptelefoon is voor de kieskeurige muziekliefhebber

Parrot-Ziks-2.0
Als jij jouw muziek graag precies op een bepaalde manier luistert, dan zijn de Ziks 2.0 headphones voor jou gemaakt. Met een speciale app kun je talloze geluidsopties instellen.

De companion app voor deze felgekleurde koptelefoon maakt ze zo speciaal. Door je iOS– of Androidtoestel draadloos met je koptelefoon te verbinden, kun je tal van opties instellen die het geluid veranderen. Denk hierbij aan de frequentie, een equalizer om het geluid af te stellen en bepaalde effecten. Deze instellingen kun je vervolgens opslaan per nummer, artiest of album.

Ook voor artiesten?
Ook kun je via de app jouw instellingen gemakkelijk met andere delen. Parrot, het bedrijf achter de Ziks, hoopt dat deze optie in de toekomst ook gebruikt wordt door artiesten, zodat zij precies kunnen instellen hoe hun muziek moet klinken. De Amerikaanse DJ Jazzy Jeff heeft zich hier al bij aangesloten.

Parrot-Ziks-2.0

Naast deze app zitten er ook nog een aantal andere futuristische snufjes in de Ziks gestopt. Zo weet de koptelefoon als je ze afdoet, zodat de muziek automatisch op pauze wordt gezet. Bovendien zijn ze draadloos en kun je ze bedienen door met je vinger over de buitenkant de glijden. Swipe op de buitenkant om het volume te wijzigen, en tik erop om Google Now of Siri te activeren.

Aan zo’n indrukwekkende koptelefoon zit (uiteraard) ook een indrukwekkend prijskaartje. Als de nieuwe Ziks in november verschijnen, zul je 399 dollar neer moeten tellen voor een exemplaar. Alleen voor echte muziekliefhebbers dus.

2 reacties

  1. Echte muziekliefhebbers gaan echt geen MP3’tjes luisteren via Bluetooth. Het maakt niet uit hoe duur je koptelefoon is, het zal nooit goed klinken omdat je in de overdracht te veel kwijt raakt. Bedrading FTW!

    En artiesten die invloed willen hebben op hoe je muziek klinkt, kunnen dat gewoon doen door het naar hun smaak op de plaat te zetten. Fatsoenlijke versterker op Direct Source zetten en je hoort hoe de artiest het bedoeld heeft. EQ’s zijn om ruimte-invloeden te corrigeren, niet om muziek te wijzigen.

    Oftewel: veel marketing, weinig wol.

    • @dondeboer: Niet mee eens. Ik gebruik mijn Parrot Zik vooral onderweg en als ik in het vliegtuig of op de fiets zit dan hoor je het verschil tussen een 128kbit of 320kbit MP3tje echt niet heel goed. Ondanks actieve noise cancelling hoor je altijd wel een beetje omgevingsgeruis. Wél is dan het gebruiksgemak belangrijk voor me. Als ik meer van muziek wil genieten sluit ik alsnog een kabeltje aan

      In het artikel staat verder geen enkele nieuwe functie t.o.v. de Parrot Zik (1) beschreven, met uitzondering van het aanroepen van Siri of Google now. Sterker nog, ik vind de 2 een stuk minder mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *