Deadpool 2 reviewoverzicht: Geweldig en verschrikkelijk?

Auteur: , Geen reacties
Deadpool's heerlijke satire is terug

Kan het vervolg op de onverwachte hit de verwachtingen waarmaken?

Deadpool 2 werd in 2016 onverwachts een ongekend succes, mede door de underdog-positie die de film innam, nadat het jaren kostte om de film gemaakt te krijgen. Marvel heeft daarentegen het licht gezien en staat nu ongetwijfeld helemaal achter de grove, brute en vaak meta-kritische capriolen van Ryan Reynolds’ Deadpool. Maar kan het vervolg de ongeĂ«venaarde briljantie van Deadpool evenaren? Volgens de ene reviewer zeker, volgens de andere totaal niet.

IGN US – 7.8/10
Het belangrijkste aan de Deadpool-film is natuurlijk het titulaire personage, wederom briljant neergezet door Reynolds, die haast geboren moet zijn voor deze rol. “Deadpool is de ster hier, waarbij Reynolds het personage wederom moeiteloos tot leven wekt. Hij wordt tevens aangeschreven als co-writer, waardoor Reynolds de grens tussen zichzelf en zijn personage nog verder vervaagt. Hij voelt duidelijk een speciale vorm van ‘bezit’ voor het personage en hij is perfect in de rol.”

De eerste Deadpool was hilarisch op zoveel fronten, maar kan een tweede film hetzelfde bereiken zonder geforceerd over te komen? Niet helemaal. “Deadpool is zich bewust van alle andere superheldenfilms en hij is niet bang om ze belachelijk te maken… herhaaldelijk. Hoewel sommige sneren leuk zijn, voelen veel grappen geforceerd en al een beetje gedateerd. De film triggert ook genoeg nerveuze lachjes vanwege de hoeveelheid geweld en ‘gore’. Er zit serieus gore shit in de film.”

Uiteindelijk concludeert IGN US dat Deadpool 2 verrassend warm en persoonlijk is, ondanks de vele actiescènes en eendimensionale superhelden. Naast alle grappen en grollen, brute actie en veel gedateerde referenties is het vervolg op de underdog superheldenfilm dus verrassend genoeg emotioneel ook nog eens innemend.

Polygon – n.v.t.
Polygon is het grotendeels eens met IGN en benadrukt dat de film voor fans van de eerste Deadpool sowieso tof is, maar maakt een (wat mij betreft) solide vergelijking: “Deadpool 2 is zeker geen flop, maar mist een deel van wat zo geweldig was aan Deadpool. De problemen van de film doen me denken aan Guardians of the Galaxy Vol. 2: De eerste film voelde fris en rebels in een genre dat steeds voorspelbaarder wordt – meer van hetzelfde produceren gaat die gevoelens niet opnieuw opwekken.”

“Uiteindelijk probeert Deadpool 2 een doorn in het oog te zijn voor alle andere superheldenblockbusters – maar de film is toevallig wel de sequel van de best verdienende X-Men-film ooit. Het is zo’n ontzettend populaire superheldenblockbuster en de film is het slechtst als het zijn underdog-positie wil benadrukken met een ‘in your face’ X-Force-franchise.” En die franchise zit eraan te komen.

The Guardian – 2/5
Hoewel ik de reviews van The Guardian veelal waardeer, is deze review werkelijk om te huilen. Niet alleen Tweette de reviewer voordat ze de film had gezien al ‘kan niet geloven dat ik Deadpool 2 morgen moet kijken :(‘, maar met 183 woorden is dit ook de meest ongenuanceerde, meest bondige recensie ooit. Desalniettemin is dit de keerzijde van de medaille; Deadpool 2 is niet voor iedereen weggelegd en als je niet van comicbook-films, brute, grove actie en Deadpool houdt, dan gaat het geen pretje zijn.

“Van de gedateerde pop culture referenties (er zit een herhaaldelijke grap in over dubstep, gebaseerd op Skrillex’ succes in 2012) tot de nauwelijks begrijpelijke editing, is er nauwelijks iets om van te genieten. Met het luchtige van het MCU, de zelfreferende gekkigheid van deze franchise en het constant slijmen bij de fans is dit werkelijk het slechtste van al die werelden gecombineerd.”Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).