Deal tussen Nokia en Microsoft is rond

Deal tussen Nokia en Microsoft is rond
Vandaag is bekend geworden dat Nokia zijn volledige mobiele telefonie divisie en alles wat daarbij hoort heeft verkocht aan Microsoft.

In het persbericht staat dat in de transactie ook licentie patenten van Nokia zit. De deal werd een half jaar geleden in september al aangekondigd. Toen werd een bedrag van 5,44 miljard genoemd. Het overname bedrag is inmiddels gestegen vanwege positieve resultaten bij Nokia.

Twee fabrieken van Nokia in Chennai, India en Masan in Zuid-Korea zijn niet bij de deal inbegrepen. Hier werden de telefoons van Nokia geproduceerd. In de fabriek in India is op dit een belastingonderzoek gaande maar is nog steeds operationeel. Hier zal Nokia doorgaan met de productie van telefoons in opdracht van Microsoft.

De fabriek in Zuid-Korea zal worden gesloten. Hierdoor komen 200 werknemers op straat te staan. Nokia heeft wel toegezegd dat het zijn werknemers gaat helpen om een andere baan te vinden.

Microsoft CEO Satya Nadella zei over de deal het volgende; “Vandaag verwelkomen we Nokia in de gelederen van onze familie. De mobiele capaciteiten en activa die zij meebrengen zal onze transformatie versnellen”.

De naam Nokia zal niet meer terugkeren op telefoons. Wel behoudt Microsoft het recht om de naam Lumia te gaan gebruiken. Of wordt het toch Microsoft Mobile Oy? Het bedrijf Nokia zal nog wel blijven bestaan maar legt nu alle focus op de andere takken binnen het bedrijf. Zo produceert het bedrijf ook netwerkapparatuur en heeft het een eigen kaartendienst met de naam Here.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *