Deen wint virtueel FIFA WK voetbal op de Playstation 3

Deen wint virtueel FIFA WK voetbal op de Playstation 3
Terwijl wij nog steeds in de race zijn om het Wereldkampioenschap voetbal 2014 te winnen is het virtuele kampioenschap al beslist.

Zo heeft de Deen August Rosenmeier het FIFA Interactive World Cup op de Playstation 3 gewonnen. Hij versloeg daarvoor de Brit David Bytheway in de finale met 3-1. August had in de finale als land Brazilië gekozen en David koos op zijn beurt voor Duitsland. Nu alleen hopen dat dit geen voorbode is voor de uiteindelijke finale in het WK.

Rosenmeier heeft met zijn overwinning een geldbedrag van 20.000 dollar gewonnen en is uitgenodigd voor het Ballon d’Or, de verkiezing van de FIFA-wereldvoetballer van het jaar. Hij ontving de prijs uit de handen van oud voetballer Ronaldo.

Het FIWC toernooi begon vorig jaar met ruim twee miljoen spelers die op de Playstation via het internet door een stel voorrondes moesten komen. Uiteindelijk kwamen hier 20 beste spelers uit die op hun beurt werden uitgenodigd om in Rio de Janeiro mee te doen aan de finale.

Er waren ook twee Nederlandse deelnemers, Steven van de Vorst en Jorrick Boshove. Zij deden het helemaal niet zo slecht, maar moesten het na twee dagen spelen toch afleggen in de halve finale tegen de uiteindelijke finale spelers Rosenmeier en Bytheway.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *