Defecte aan/uit-knop op je iPhone 5? Apple gaat het fiksen

Auteur: , 1 Reactie
Defecte aan/uit-knop op je iPhone 5? Apple gaat het fiksen

Apple heeft bekend gemaakt dat er een defect is ontdekt op een batch iPhone 5's. De aan/uit-knop bovenop kan hierdoor stoppen met werken.

Op Apple.com laat de techgigant het volgende weten:

“Apple heeft vastgesteld dat het mechanisme van de sluimerknop op een klein deel van de iPhone 5-modellen kan stoppen met werken, of met onderbrekingen werkt. iPhone 5-modellen die tot en met maart 2013 zijn gemaakt, kunnen dit probleem vertonen. Apple vervangt kosteloos het mechanisme van de sluimerknop op de iPhone 5-modellen die dit probleem vertonen en die een serienummer hebben dat in aanmerking komt.”

Eigenaren van een iPhone 5 – een telefoon met klassiekerstatus – die in aanmerking komen voor de sluimerknop-fiks kunnen terecht bij een Apple Store of een erkende Apple-serviceprovider. Daar wordt onderzocht om na te gaan of de telefoon in aanmerking komt, waarna de iPhone wordt opgestuurd naar het lokale Apple-reparatiecentrum. Het reparatieprogramma is wereldwijd opgezet, in Nederland gaat het programma op 2 mei van start. Het vervangen neemt ongeveer 4 – 6 dagen in beslag.

Om te checken of jouw iPhone 5 hiervoor in aanmerking komt, kun je het serienummer invoeren op deze pagina.1 reactie

komt dit even mooi uit, mijn aan uit knop werkt sinds een paar maanden niet meer en had geen tijd om hem te laten repareren. Kwam er pas een paar dagen geleden achter dat mijn garantie verlopen is. Hopen dat apple niet moeilijk gaat doen om het feit dat mijn iPhone ooit gestolen was een ramkraak, maar dat ik hem wel mocht houden van de recherche.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).