Defensie Nederland gaat 15 hackers opleiden

Nederlandse leger gaat 15 hackers opleiden
Aangezien aanvallen in de 21e eeuw steeds vaker digitaal plaatsvinden, wil het leger haar ‘cybermacht’ nu uitbreiden met vijftien hackers.

De hackers zijn via een interne competitie door het leger geworven. Uit vierhonderd deelnemers bleven er uiteindelijk vijftien over. Zij beginnen nu aan een opleiding van 1 jaar om vervolgens ingezet te worden bij offensieve digitale operaties. Wanneer er geen operaties of missies zijn, dan werken de hackers voor de militaire inlichtingen- en veiligheidsdienst MIVD.

De digitale operaties bestaan overigens niet alleen uit het verdedigen van computers. Bij aanvalsmissies is het ook de taak van de hackers om vijandelijke computers uit te schakelen. Nederland is een van de eerste landen die deze tak van defensie op dit niveau aanpakt.

Nog geen reacties

  1. Nu pas?? WTF?

    NL een van de eerste landen? Echt niet, daar geloof ik geen bal van. Normale ontwikkelde landen hebben al lang een ‘cyber’-tak, NL is misschien de eerste die er openlijk over communiceert… en daarmee aangeeft hoe kwetsbaar we zijn?

  2. OMG….. Eerst gaan we bijna de complete defensie kracht weg bezuinigen en nu dit weer.
    China heeft al jaren cyber militairen. De VS, Israel en Rusland ook. Wij zijn inderdaad wel een van de eerste die deze tak van defensie op dit niveau aanpakken. Het “belabberde voor 10 cent op de eerste rij, 15 jaar te laat” niveau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *