Delftse studenten willen record pakken met amateurraket

Studenten TU Delft lanceren raket in Spanje
Studenten van de TU Delft willen vanmiddag een raket lanceren die ze zelf hebben geproduceerd. Het is de bedoeling dat de raket om half vijf de lucht in wordt geschoten.

Studenten van de vereniging DARE hebben als doel dat de raket de vijftig kilometer haalt. Dat is op dit moment namelijk de recordhoogte voor een amateurraket. In eerste instantie was het de bedoeling dat de raket, genaamd Stratos II+, om half twee al de lucht in zou gaan. Op dit moment is de lancering uitgesteld naar half vijf. De vereniging DARE bestaat uit zo’n 130 studenten die zelf raketten ontwerpen en bouwen. Het is de bedoeling dat de zelfgemaakte raketten ooit de ruimte bereiken. Het werk aan de Stratos III is zelfs al in volle gang.

Het uiteindelijke doel van de verlening is om een hoogte van honderd kilometer te halen. De raket zal dan de hoogte van de zogenoemde Kármán-lijn halen: de grens tussen de atmosfeer van de aarde en de ruimte. De lancering van de zeven meter-lange Stratos II+ vindt overigens plaats in Spanje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *