Dell steekt de XPS 13 in een nieuw jasje

Auteur: , 12 Reacties
Dell XPS

Computerfabrikant Dell heeft de XPS 13 van een update voorzien.

Het techbedrijf begint het nieuwe jaar goed met een opgefriste laptop. De XPS 13 heeft na drie jaar een nieuw ontwerp gekregen. Daarnaast is er een nieuwe kleur leverbaar (wit-goud) en zijn de poorten gemoderniseerd. Maak je geen zorgen over donkere vlekken na verloop van tijd. Volgens Dell is de laptop vlekbestendig.

De XPS 13 weegt minder en is dunner geworden in vergelijking met het oude model. Daarnaast komt de laptop voortaan met drie USB-C poorten en neem daarmee afscheid van de USB 3.0-poorten. De SD-kaart-ingang moest het ook ontgelden. Daar is een microSD-ingang in de plaats voor gekomen. Sommige gebruikers moeten dus de nodige adapters aanschaffen, mochten ze de overstap maken naar de nieuwe XPS 13.

Dell levert de XPS 13 met een i5 of i7 Intel processor van de achtste generatie. Daarnaast kan men kiezen voor een 1080p of een 4k scherm. Het RAM geheugen komt met 4 of 16 GB en de opslag varieert van 128 GB tot 1 TB. De vernieuwde XPS 13 is binnenkort verkrijgbaar.12 reacties

Bijzonder goede laptopserie, de XPS lijn. Bouwkwaliteit, look and feel zijn enorm verbeterd bij Dell de laatste paar jaar. De vorige mocht er al zijn, maar dit ziet er nog beter uit. Strak, hoor. Qua poorten gaat Dell dus achter Apple aan met de USB-C, eindelijk. Als alle laptops, computers en andere techgoodies nu even gaan werken met USB-C hebben we nooit meer dongels nodig, want je hebt een poort voor alles.
@willeme: Eens, zoals mijn naam doet vermoeden werk ik enkel op Dell spul :) XPS 15 is echt de mooiste laptop die ik ooit heb gehad. Ze kosten een vermogen maar je werkt er zo lekker op.

Designtechnisch vind ik de dunne bezels echt top, alleen de camera onder je scherm zorgt ervoor dat je er altijd uitziet als iemand met onderkinnen wanneer je een cam sessie doet ..
@dell: Heb een klein jaar geleden een xps15 gekocht. Was onder de indruk van de performance vergeleken met mijn macbook pro. Maar na 6 maanden (intensief gebruik) was de batterijduur nog maar 60% vergeleken met in het begin. Beetje jammer voor zo een dure laptop.
@fejjie: Ik heb hetzelfde probleem, vervang de batterij over enkele maanden. Heb je trouwens de grotere batterij versie? Die je krijgt wanneer je grote SSD’s gebruikt dacht ik. Tis zo jammer dat originele batterijen zo duur zijn, zal wel weer rond de €200,- zijn…
@willeme: Willem, als dat zo is met Usb-C waarom zit die dan niet op je Iphone en de Ipad ?
@turbobrick: Omdat dat goedkoper is. USB-C poorten zijn duurder dan Lightning. Binnenkort zijn alle iPads en iPhones toch draadloos en hoeft er helemaal geen poort op. Gewoon geld besparen, dus. Overgang ;)

Persoonlijk vind ik dat ze alle poorten gewoon USB moeten maken. Headphone jacks, oude USB’s, Lightning: mag van mij allemaal weg. Alles draadloos of USB-C.
@willeme: Denk dat de prijs van een USB-C poort verwaarloosbaar is op een premium device ….
Dit zou juist een stap moeten zijn die Apple zou moeten doen omdat ze altijd claimen dan hun ecosysteem centraal staat, maar daar is steeds minder van over.
Je kunt je iphone niet opladen op je macbook, en de lader van je macbook kan je ook niet gebruiken op je Iphone.
Met de ipad hetzelfde. Een backup maken op je macbook gaat ook niet met de standaard kabel.

Met USB C was je van al dat geklier af geweest.
@turbobrick: Jawel. Je kan iPhone uitstekend opladen met je MacBook. Sterker nog, beter dan ooit. Als je je 2016 of nieuwe MacBook gewoon in je tas hebt zitten, kun je de iPhone eraan koppelen. In een uurtje tijd ga je van 10 naar 60 procent. Je kan de iPhone ook opladen met de powerbrick van je macbook. Dan is is in een uurtje bijna vol. Dus beide beweringen van jou kloppen niet. Je kan nu MEER met je Macbook dan vroeger. In gesloten toestand laadt die niet.

Backup maken van Macbook kan via Cloud of nog makkelijker: Time Capsule. Briljant apparaat. Kun je 3TB aan storage kwijt. Alle macbooks in de familie worden elke dag voorzien van een backup. Werkt echt uitstekend.

Ik ben het met je eens: in principe moeten alle poorten USB-C zijn. Laptops, iMac, iMac-Pro, iPhone, iPad: alles. Dat is waar de toekomst naar toe moet gaan: alles draadloos. En is het draadje nodig: USB-C. Zo moeilijk zou het toch niet moeten zijn?
@willeme: Willem, laat mij eens zien hoe jij welke iphone dan ook aansluit op je Macbook …. Juist ja, je hebt een andere kabel/adaptor nodig. Out of the box is het onmogelijk en dat vind ik verschrikkelijk als men praat over 1 ecosysteem.

Backups via wifi ? Laatst nog de ipad voorzien van een paar GB foto’s via Icloud. Halverwege kapte hij ermee en het duurde enorm lang.
Kabel gepakt en middels Itunes stonden ze er zo op.
@turbobrick: No offence: maar ik vind dat je aan het zeuren bent. Ondanks dat alles van mij USB-C mag zijn, zal waarschijnlijk in de toekomst het anders geregeld worden (zie vorige comment). Zo’n verloopstukje kost geen drol en aangezien je toch een iPhone en MacBook hebt, kun je het er gewoon oplaten zitten. Er zijn ook voldoende 3rd party alternatieven om ouderwetse poorten functioneel te maken. Dat is het gave van USB-C: die poort kan ALLES!

Jammer dat je niet zo’n sterke WiFi verbinding hebt. Die bij mij doet het uitstekend. Kabel is bijna altijd sneller. Of een Time Capsule. Werkt ook uit de kunst.
@willeme: Willem het gaat om het principe. Als je zegt als Apple dat Usb-C de toekomst is en dat dus doet op al je macbooks dan is het enorm ONLOGISCH dat alle nieuwe apparatuur die volgt dat niet heeft.
Op de Macbooks zie je het al ruim 1.5 jaar en ondertussen heeft een 2 maand oude iphone X hem bijvoorbeeld niet.
Nogmaals, een kosten verhaal slaat nergens op op een 1159 euro (vanaf) smartphone. Dit soort ports is dubbeltjes werk.
@turbobrick: Het is veel meer dan dubbeltjeswerk. Als de kosten niets uitmaakte hadden ze het wel gedaan. Maar een probleem is het niet, want alle devices met lightning zullen vervangen worden door wireless charging. Dat is altijd een transitie periode, waarin iedereen moord en brand schreeuwt. En uiteindelijk zijn we er maar wat blij mee ;-).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).