Derde seizoen House of Cards is in 6K gefilmd

Auteur: , 2 Reacties
House-of-Cards-Seizoen-3

Terwijl niemand nog een 6K-televisie heeft...

De makers van House of Cards, de topserie van streamingdienst Netflix, zijn dol op pixels. Zo dol, dat ze het tweede seizoen al in 4K (ultra HD) hebben gefilmd. Vier keer meer pixels dan full HD. Toegegeven, er zijn maar een select aantal TV’s die Netflix ook in 4K kunnen ontvangen, maar als de 4K-televisie gemeengoed wordt, dan zit Netflix goed.

De 13 afleveringen van het onlangs uitgebrachte derde seizoen zijn zelfs in 6K gefilmd, aldus Encore, het bedrijf dat de serie monteert. Met brute Red 6K Dragon-camera’s. Ook de visuele effecten die later zijn toegevoegd, hebben een 6K-resolutie. De makers willen namelijk voorbereid zijn op de toekomst. Dus als de 6K-televisie ooit gemeengoed wordt, dan zitten ze wederom goed.

Je zult tegen die tijd wel over een flinke internetverbinding moeten beschikken, want de afleveringen in 6K zijn hebben een bestandsformaat van zo’n 5,5 terabyte. De uiteindelijke versie die gestreamed wordt zal wel een stuk kleiner zijn.

Wel, laat die 6K-televisies maar komen.2 reacties

ik dacht nochtans dat men van 4k ineens naar 8k ging gaan
@Jantje_555: Mee eens. Als je dan toch content maakt voor niet bestaande TV’s, ga dan minimaal voor 8k flux capacitor TV’s.

6k is dan toch wat laf

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).