Desktop-app WhatsApp live, bellen via dienst in opmars

WhatsApp
Steeds meer mensen gebruiken de berichtendienst om telefoontjes te plegen en inmiddels is een nieuw mijlpaal bereikt. Gisteren werd ook nog eens de desktop-app gelanceerd.

Bellen

Op een gemiddelde dag worden er namelijk ongeveer 100 miljoen belletjes gepleegd via WhatsApp – oftewel 1100 telefoongesprekken per seconde, zoals de dienst uitrekent op het eigen blog. Het is echter niet helemaal duidelijk hoe dit aantal berekend is. Het is bijvoorbeeld niet duidelijk of een onbeantwoorde oproep ook meetelt. En dan zijn er nog de beantwoorde oproepen van gesprekken die per ongeluk zijn gestart. Ook hoe lang een gemiddeld gesprek duurt, is niet duidelijk. Des ondanks is 100 miljoen een behoorlijk aantal, helemaal als je bedenkt dat de dienst pas ongeveer een jaar volledig is uitgerold naar iOS en Android. Over videobellen nog geen woord, trouwens.

Desktop-app

Sinds gisteren is ook de nieuwe desktop-app van WhatsApp beschikbaar, die te downloaden is via deze link. Wie Windows 8 en nieuwer of Mac OS 10.9 en hoger heeft kan zijn telefoon synchroniseren met de app, zodat je via je pc of laptop berichten kunt versturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *