Destiny 2 krijgt geen cross-save tussen pc en console

Destiny 2 krijgt geen cross-save tussen pc en console
En dat is jammer.

Met de mededeling dat Destiny 2 ook speelbaar zal zijn op de pc, werden fans helemaal blij. De vraag is alleen of je je progress in het spel kan overdragen van je console naar je pc en vice versa. Volgens een gerucht was dat een mogelijkheid.

Helaas lijkt het erop dat het gerucht niet waar is. In een bericht van USgamer is bevestigd dat er geen cross-save beschikbaar zal zijn tussen pc’s en consoles.

Als je dus kiest om het spel op de pc te spelen, dan kun je niet op je console spelen. Dat geldt ook als je kiest om op je console te spelen.

Het betekent ook dat wanneer je met een groep vrienden wil spelen dat je eerst moet kiezen op welk platform jullie allemaal willen spelen. Het kan dus zijn dat iemand helemaal opnieuw moet beginnen, omdat er een ander platform wordt gekozen dan waarop hij speelde.

Volgens de art director van Destiny 2, Mike Zak, hoopt hij dat mensen een platform vinden waar ze vrienden hebben en op dat platform blijven. Mocht je tussendoor toch een ander platform kiezen, dan kun je het nieuwe Guided Games systeem voor clans gebruiken om nieuwe vrienden te maken.

Cross-play tussen consoles en pc’s is iets dat gamers al heel lang vragen. Helaas vanwege verschilleden instellingen, hardware, veiligheidsprotocols en door bedrijven die per se hun eigen services zoals PSN en Xbox Live willen gebruiken zal het nog lang duren voordat cross-play daadwerkelijk beschikbaar is. (Via Ubergizmo)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *