Dit is de nieuwe iPad Pro

iPad pro
Meer nieuws van het Apple Event. Zojuist zijn veel details en specs van de nieuwe iPad-Pro onthuld.

“The biggest news in iPad since iPad”, zo werd de iPad-Pro zojuist aangekondigd. Het zou de krachtigste iPad ooit zijn met het grootste scherm ooit op een iOS-device. In 2012 was de slogan nog: Let’s make iPad smaller, maar die strategie lijkt definitief oud nieuws. Het scherm meet maar liefst 12,9 inches en heeft 5,6 miljoen pixels. Hij is even breed als de hoogte van de iPad Air.

Indrukwekkend is het full-size virtual keyboard:

Apple ipad pro virtual keyboard

De iPad Pro is voorzien van een A9X-chip met twee keer de geheugen-bandbreedte en twee keer de storage-performance van een A8X. Phil Schiller noemt het ‘desktop-class performance’. De CPU presteert 22 keer zo goed als die van de originele iPad, de GPU 360 keer. De batterij zou 10 uur meegaan. Hij is voorzien van een vier-speaker-audio-system die het geluid aanpast aan de manier waarop je de tablet vasthoudt. Hij weegt nauwelijks meer dan de originele iPad en er zal een fysiek keyboard van Apple verkrijgbaar zijn. Hij is voorzien van een speciale stylus die Apple Pencil wordt genoemd.

Een overzicht van de specs:

ipad pro specs

Hij zal samen met de Apple Pencil en keyboard zo’n 1000 dollar gaan kosten – prijs in euro’s/Europa vooralsnog onbekend.

11 reacties

 1. Heel behoorlijke SoC, maar desktop-class performance is toch wel erg overdreven. Skylake GPU’s en soortgelijke high-end GPU’s laten niks er van heel… Is maar net wat je onder desktop-class verstaat. Maar dat weet de consument uiteraard niet.

 2. Introductie van de iphone: who needs a pencil?
  Introductie van de ipad mini: let’s make it smaller

  Ipad pro: let’s just ignore the past and spend your money on a tablet to big to comfortably use, oh and please feel free to pay $100 for a pencil that costs $3 to produce.

  Great…

  • @MrSkyline:
   Ik had hetzelfde hoor! Toevallig nog die presentatie van de 1e iPhone gekeken waarin Steve Jobs inderdaad vermeldde dat een stylus niet past bij zo’n telefoon. En ja dat klopt! Dat is ook zo. En dit is een iPad. Een grote ook, vandaar dat zo’n stylus wel degelijk een nuttige toevoeging is, redenen daarvoor kun jij ook wel bedenken.
   En betreft de prijs van die stylus, dat zit ‘m voornamelijk in zijn drukgevoeligheid, manier van reageren en de manier waarop het interact met de iPad. Het is niet zomaar een stukje plastic, er zit “heel wat” techniek in dat pennetje.

   • @JamesBond007: Vervangende drukgevoelige pen met meerdere knoppen voor een Wacom tablet:

    http://tweakers.net/pricewatch/253125/wacom-bamboo-one-pen.html

    Voor slechts 20 euro.
    De “techniek” is niet nieuw, dit bestaat al jaren en de pen is met 100 euro onzinnig duur, maar dat is niets nieuws voor Apple.
    En ik snap ook wel dat vroeger telefoons anders waren, maar Apple roept altijd heel hard dat iets de beste uitvinding is sinds gesneden brood terwijl ze daar voor heel hard riepen dat het zelfde overbodig is/was. De pen is een van vele voorbeelden. En iedere keer trapt iedereen er weer in. Hoe hard riepen ze wel niet over de Galaxy Note dat een stylus niet handig was? Toen de eeste smartwatches uit kwamen riep apple dat niemand nog horloges droeg. Het is maar net hoe de wind waait in Cupertino.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *