Details nieuwe iPhone SE bekend

iphone 5s
Uit de titel kun je al opmaken dat hij de SE gaat heten en dus niet de 5 Se. Maar we weten nog veel meer!

Eerst maar even de vraag: waar komt deze informatie vandaan? De bron is een onderzoeksmemo, bedoeld voor investeerders van KGI Securities. Daar komen wel vaker iPhone-geruchten vandaan – die kloppen niet altijd, vaak wel.

Specs

Het toestel zou in veel opzichten lijken op de 5S, maar wel voorzien zijn van de nieuwste interne toeters en bellen, zoals een A9 chip (die van de iPhone 6s), ondersteuning voor Apple Pay en Live Photos. 3D Touch zal waarschijnlijk niet aanwezig zijn. Verder een 1642 mAh-accu en 16 of 64 GB opslag. Het toestel zal voorzien zijn van een 12 megapixel-camera.

Prijs

Voor wat betreft de prijs: hij zou tussen de 400 en 500 dollar gaan kosten in de States. Dat is een koopje, relatief in ieder geval, aangezien de iPhone 6, die ook alweer een jaar meegaat, in de VS vanaf 549 verkrijgbaar is.

Het nieuwe toestel heeft ook zijn weerslag op de huidige line-up. Zo zal de iPhone 5s maar liefst de helft goedkoper worden. KGI verwacht dat die prijsdaling, meer nog dan het nieuwe toestel, tot een grote stijging in sales zal leiden. Dat komt dan vooral door de aantrekkingskracht die dit toestel heeft in opkomende markten, zoals India.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *