Details Nokia 5.1 Plus lancering uitgelekt

Nokia 5.1 Plus gelekt
Veel geheimen heeft Nokia’s prijstopper niet meer.

Het is alweer een paar weken geleden dat we berichtten over de de Nokia 5.1 Plus, het nieuwste te verschijnen toestel van Nokia. Op het officiële Weibo-account (de Chinese variant van Twitter) toonde Nokia een teaser van de nieuwe smartphone. Het ziet ernaar uit dat de Nokia X5, beter bekend als Nokia 5.1 Plus, op 11 juli onthuld zal worden.

Waarom er een naamsverandering nodig is, durven we niet te zeggen. We weten alleen dat de Aziatische variant X5 gaat heten en de Europese variant 5.1 Plus. Het toestel wordt naar verluidt voorzien van een 5,86 inch scherm met een resolutie van 1520 bij 720 pixels inclusief een inkeping. hierdoor is het scherm nog net iets langer dan gewoonlijk.

Nokia X5 render

De Nokia 5.1 Plus beschikt verder over een 2,0 GHz octacore-processor, afkomstig van MediaTek. Verder is er minimaal 32GB aan intern opslaggeheugen aanwezig en kun je met 3GB RAM redelijk veel taken tegelijkertijd uitvoeren voor een midranger. Daarnaast is er een 13 megapixel-camera aanwezig op de achterkant.

De Nokia 5.1 Plus komt op de markt met Android 8.1 Oreo, de nieuwste variant van Google’s mobiele besturingssysteem. Net als andere Nokia-toestellen zal de smartphone de komende jaren maandelijks voorzien worden van beveiligingsupdates en tijdige software-updates.

Nokia X5 launch

(Via NPU)

Eén reactie

  1. Heeft ie ook een menu-optie om de inkeping (de flapjes links en rechts vd inkeping) softwarematig uit te zetten zoals de Huawei heeft? Met een doorlopende rand boven wordt het toestel symmetrisch. Is het nu niet.
    Daarnaast: een 5,86 inch scherm met een resolutie van 1520 bij 720 pixels, dan kun je de pixels bijna tellen.
    Tot slot: waar het Nokia-logo zit had ik graag een vingerafdruksensor gezien. Dan heeft de rand onder ook nog functioneel nut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *