Dexmo: voel virtuele objecten met je handen

Dexmo
De grens tussen de fysieke en digitale wereld is met deze spotgoedkope uitvinding weer een stuk kleiner geworden.

Het Chinese bedrijf Dexta Robotics heeft een betaalbaar exoskelet gemaakt dat je op je hand monteert. Deze Dexmo kan in combinatie met een virtual reality-bril als de Oculus Rift gebruikt worden om de ervaring nog echter te laten lijken. Door ‘haptic feedback’ aan je hand te geven, kun je het formaat voelen van het object dat je in een game of simulatie oppakt.

Bommen ontmantelen
Naast de mogelijkheden voor virtual reality, kan de Dexmo ook gebruikt worden om mechanische objecten en robots nauwkeurig te besturen. Zo nauwkeurig, dat hij zelfs gebruikt kan worden bij het ontmantelen van bommen.

Op dit moment is Dexta Robotics nog druk bezig met het Kickstarten van hun uitvinding, waarmee ze 200.000 dollar op hopen te halen om de Dexmo te produceren. Daar is ook de opvallend lage prijs van deze gadget te zien: voor een donatie van 65 dollar krijg je jouw eigen exemplaar thuisgestuurd in mei 2015.

Eén reactie

  1. Wel het formaat, maar niet de textuur. Nutteloos om virtuele boobs te betasten. Als heel precieze game controller lijkt het mij wel erg handig. Erg nauwkeurig drones besturen voor militaire toepassingen. Misschien zelfs “robot avatars” besturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *