Deze 10 landen hebben nu het snelste internet

Hartjes voor het internet
Nederland is onttroont als land met de hoogste up- en downloadsnelheid. Een Alpenland is ons voorbij gestreefd.

De globale internetsnelheid is wel toegenomen, zegt Akamai in het vierjaarlijkse State of the Internet-onderzoek. Afgelopen kwartaal steeg het met 1,8% naar een gemiddelde van 3,9 Mbps. Volgend kwartaal zal dit waarschijnlijk al boven de 4,0 Mbps liggen. Ondertussen is de snelheid in Nederland gelijk gebleven in vergelijking met vorig kwartaal: 12,4 Mbps, oftewel 1,55 MB per seconde. Dit betekent dat we niet meer het snelste internet van Europa hebben, die titel gaat naar Zwitserland, waar de internetsnelheid naar 12,7 Mbps steeg.

Op de eerste plek wereldwijd staat nog altijd Zuid-Korea, met een snelheid van 23,6 Mbps. Op de tweede plek staan Japan en Hong Kong, met respectievelijk 14,6 en 13,3 Mbps.

Deze 10 landen hebben nu het snelste internet

Nog geen reacties

  1. Hoe kan dit? Met Ziggo heb ik 90 Mbit/s, wat ongeveer op 11mb/s uitkomt. De rest van de grote klanten hoeveelheid van Ziggo heeft ook zo’n snelheid of bijv. 30 Mbit/s of zelfs 180. Daarnaast heb je ook andere grote providers die ook zulke hoge snelheden leveren. Dus ik snap deze lage gemiddelde eerlijk gezegd niet. Of tellen ze bij deze gemiddelde ook de zeer lage snelheden van 3g etc. voor mobiele telefoons?

    • @NiNja: Er zijn in NL nog talloze gebruikers die met een oud abo met lage snelheid zitten. Een collega van me had tot kort geleden een 2Mbit verbinding en betaalde daar meer voor dat ik voor 120Mbit. Dat was een abonnementje dat een jaartje of 7, 8 terug terug was afgesloten en waar verder nooit meer naar was gekeken.

      • @dondeboer: Ah oké. Het ligt dus niet aan de bedrijven en dat deze geen snelle internet kunnen leveren, maar gewoon aan de mensen die geen zin/behoefte hebben om sneller internet. Dus eigenlijk is deze tabel niet heel nuttig en zegt het niet veel over de internet snelheden van de landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *