Deze 100 mensen willen sterven op Mars

Mars One
Mars One, de private ruimtemissie met als doel de eerste mensen op de planeet Mars te installeren, heeft in de derde ronde de laatste 100 kandidaten geselecteerd.

We zijn weer een stap dichterbij om erachter te komen wie de eerste mensen zijn die voorgoed naar de rode planeet vertrekken. Mars One, een Nederlandse stichting die in 2025 de eerste ruimtekolonie op de planeet wil vestigen, heeft een nieuwe selectieronde gehouden waardoor er nu nog maar 100 kandidaten over zijn. Van de oorspronkelijke 200.00 aanmeldingen.

De allerlaatste selectieronde draait om de uitdagingen van een permanente kolonie op Mars en de capaciteiten van de kandidaten om in een team te werken. Daarna zullen 40 mensen aan de echte training voor de Marsmissie mogen beginnen, die acht jaar zal duren. Uiteindelijk zijn het de kijkers van een realityshow die de crew van vier zal kiezen. De missie moet tevens gefinancierd worden met de opbrengst van de realityshow.

De laatste groep van 100 kandidaten bestaat uit 50 mannen en 50 vrouwen. 39 komen uit Amerika, 31 uit Europa, 16 uit Azië, 7 uit Afrika en 7 uit Oceanië. Op deze pagina kun je al hun profielen checken, inclusief videoboodschappen.

[gv data=”xxS7dCMBvSI”][/gv]

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *