Deze 2400 MS-DOS-games zijn gratis in je browser te spelen

Deze 2400 MS-DOS-games zijn gratis in je browser te spelen
Daar gaat je productiviteit voor vandaag.

The Internet Archive, meesters in het archiveren van het internet, is enkele maanden geleden begonnen met het online zetten van een immense lading MS-DOS-spellen. Inmiddels zijn dit er 2400.

Het aangemane van deze retrobonanza: je hoeft de games niet eerst te downloaden. Alles is vanuit je browser te spelen. Denk aan klassiekers als Gods, Tongue of the Fatman, Wolfenstein en het onvolprezen Stunts.

Bij de meeste games kom je met de pijltjestoetsen een heel eind, en druk je op 5 om een muntje in te werpen. Ctrl, alt en de spatieknop fungeren vervolgens als de basisknoppen om acties uit te voeren op het scherm. Het nadeel: je kunt de voortgang in games niet opslaan. Geeft niet, still fun. Gamen kan HIERRRR.

Nog geen reacties

    • @123bat: Hier ook. Stunts was geweldig, wij hadden thuis nog geen Computer toen een vriendje van me al stunts speelde op de werk pc van zijn pa. Heel soms mochten we even met zijn tweeën op dat ding.

      Nostalgie 🙂

  1. ik dacht ook Duel hierop terug te vinden maar helaas niet, dit spel samen met stunts heb ik uuuren gespeeld. Toen zag het er prachtig uit, nu kan je zelfs de cijfers in de tellers niet lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *