Deze 26 steden krijgen dit jaar 4G van T-Mobile

T-mobile-4G
T-Mobile wil voor het einde van dit jaar zo’n 70 tot 80 procent van haar klanten voorzien van een 4G-netwerk. Zit jouw stad er ook tussen?

Op dit moment genieten ongeveer twee miljoen mensen van de voordelen van 4G, 50 procent van de T-Mobileklanten. Een half miljoen maakt hier ook daadwerkelijk gebruik van, omdat niet alle telefoons dit nieuwe netwerk ondersteunen. Voor 1 januari 2015 moet men in 26 steden dus ook dit netwerk kunnen gebruiken.

Mocht je toevallig in de buurt wonen van één van onderstaande steden, dan heb je met een beetje geluk ook nog 4G-bereik. Als je tussen twee steden woont die het nieuwe netwerk ondersteunen, kan het namelijk zijn dat je nog net in de zone zit waar er bereik mogelijk is, zo liet T-Mobile weten aan de website iCulture. Bekijk hieronder of jouw stad er ook tussen zit:

– Alkmaar
– Almere
– Amersfoort
– Amsterdam
– Apeldoorn
– Arnhem
– Breda
– Den Bosch
– Den Haag
– Dordrecht
– Eindhoven
– Enschede
– Groningen
– Haarlem
– Haarlemmermeer
– Heerlen
– Leiden
– Lelystad
– Maastricht
– Nijmegen
– Purmerend
– Rotterdam
– Tilburg
– Utrecht
– Zaanstad
– Zoetermeer

Andere providers
Op dit moment is KPN de enige provider die een landelijk 4G-netwerk aanbiedt. Ook Vodafone is druk bezig met het opbouwen van een groter 4G-netwerk. Zij verwachten in september het hele land te voorzien van deze nieuwe verbinding.

Ondertussen zijn KPN en Vodafone bezig met het uitrollen van 4G+, of LTE-Advanced. Deze plusversie is een stuk sneller, met pieksnelheden die de 200 Mbps aantikken, tegenover de 50 Mbps die een normaal 4G-signaal haalt. T-Mobile heeft nog niets bekend gemaakt over 4G+, en lijkt zich dus eerst te focussen op een landelijk 4G-netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *