Deze 3D-geprinte auto is binnenkort te koop

3D Auto
Local Motors hield onlangs een wedstrijd om een auto te ontwikkelen die 3D-geprint kon worden en klaar was voor de weg. Dit is de winnaar.

Local Motors heeft wel vaker originele plannen. Nu komen ze met een auto uit de 3D-printer, waarvan het ontwerp de winnaar is van een zelf uitgeschreven wedstrijd.

De LM3D Swim gaat hij heten en hij krijgt een prijskaartje van $53.000, waarbij de voorverkoop in de lente van 2016 van start gaat en de daadwerkelijke levering later volgt. De start van de verkoop is op Indiegogo: 53.000 dollar via een crowdfundingsite naar een nieuw bedrijf dat op een nieuwe manier een auto gaat produceren, je moet het maar aandurven. Het prototype is in twee maanden afgerond: op 7 juli werd het ontwerp gekozen, op 18 september was er een model. Wel is Local Motors nog op zoek naar een fabrikant die onder andere het chassis moet gaan leveren.

Wanneer de auto’s worden geleverd is ook niet niet duidelijk. Voorlopig heeft Local Motors alleen nog aangegeven dat eind 2016 de crashtests gepland staan, dus voor 2017 kun je er waarschijnlijk niet de weg mee op. Het bedrijf is van plan zo’n 2400 voertuigen per jaar te gaan produceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *