Deze 5 features zitten in de nieuwe Whatsapp voor Android

Whatsapp Logo
De Android-versie van Whatsapp heeft een zeer interessante update gekregen met nieuwe opties. Zo kun je meldingen nu afzonderlijk instellen.

Dit weten we dankzij de begeleidende tekst in de Play Store. In de bètaversie was deze wijziging er al, maar hij blijkt nu officieel uitgerold te zijn. Per chat kun je nu aangeven of en wat voor meldingen je wilt ontvangen. Handig voor groepschats met grote aantallen gebruikers: vaak wil je wel onderdeel zijn van de groep, maar is het vervelend als je telefoon om de haverklap trilt.

Je kunt de instellingen wijzigen bij de contactinformatie van verschillende personen. Alles wat je hoeft te doen is binnen een chat naar de opties te gaan, op ‘contact weergeven’ te tikken en vervolgens op ‘aangepaste meldingen’. Zo kun je voor iedere chat een apart geluid instellen en aangeven of je wilt dat er een melding op je scherm verschijnt.

Een tweede feature is de mogelijkheid om berichten te markeren als gelezen of ongelezen in het chatoverzicht. Hoe dat werkt? Je tikt op een gesprek, houdt ingedrukt, en vervolgens verschijnt er een popup met extra instellingen. ‘Markeren als gelezen’ en ‘markeren als ongelezen’ staan dan onderaan.

Ten derde zou de nieuwste Whatsapp voor Android minder data verbruiken tijdens het bellen wanneer bij de optie instellingen ‘beperkt datagebruik’ is aangevinkt.

De vierde feature is de mogelijkheid contacten eenvoudiger te delen. Tot slot zijn er nieuwe emoji’s, waarvan de middelvinger-emoji wellicht de belangrijkste toevoeging is.

Overigens heeft de iOS-versie van Whatsapp deze nieuwe features al sinds begin deze maand, behalve de middelvinger-emoji (opnieuw dus een dikke middelvinger van Android naar Apple).

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *