Deze 7 epische Netflix Original films komen in 2018 uit

De jongens van Workaholics mogen een hoop van Netflix
Netflix komt met een hoop toffe projecten in 2018.

2018 moet een groots jaar worden voor Netflix, want dan moeten de gigantische investeringen van de streamingdienst tot hun recht komen. Nadat het Amerikaanse bedrijf jarenlang selectief was in het featuren van content, gaan ze in 2018 helemaal los met allerlei gigantische producties, speciaal gemaakt voor het almachtige Netflix. Deze 10 Original Netflix-films komen volgend jaar uit.

Cargo – 2018
Cargo (niet te verwarren met Martin Freeman’s Fargo of Ben Affleck’s Argo) zal zich afspelen in een post-apocalyptisch Australië. Martin Freeman, de briljante Engelse acteur onder andere bekend van Sherlock en The Hobbit, speelt een vader die geïnfecteerd is met een virus. Hij moet kosten wat het kost een nieuw leven zien te vinden voor zijn jonge dochtertje, voordat hij bezwijkt (of in een zombie veranderd?) aan het virus.

[gv data=”eM9w0I8QBVg”][/gv]

Eggplant Emoji
En van de post-apocalypse naar gekke high concept comedy. Deze film hanteert een vreemd concept: Een jongen hakt tijdens het kamperen zijn penis eraf, waarna hij en zijn gekke vrienden zijn ‘lid’ er weer aan proberen te krijgen. Jup… vreemd, maar wacht maar tot je hoort wie erachter zitten. Comedy-legende Ben Stiller zal de film namelijk produceren samen met de briljante jongens van Workaholics.

Game Over, Man!
En over de jongens van Workaholics gesproken, het creatieve team achter deze grappige serie produceert samen met Seth Rogen deze Netflix Original. De personages van Adam DeVine, Blake Anderson en Anders Holm (tevens de schrijver van de film) staan op de rand van succes als hun videogame gefinancierd gaat worden. Totdat de financierder door terroristen wordt ontvoerd. De iconische humor die Workaholics zo tof maakte, zal sowieso een grote rol spelen in deze film die overigens op 4-20 (aww yee) – de Amerikaanse 20 april – uit zal komen. Check ondertussen hieronder de hilarische teaser.

[gv data=”9bp1NB27Dpc”][/gv]

The Ballad of Buster Scruggs
Een van de meer mysterieuze titels op deze lijst is The Ballad of Buster Scruggs. Deze anthologie-reeks, geschreven en geregisseerd door de iconische Coen-broers (The Big Lebowski, Fargo, No Country for Old Men), zal zes delen bevatten en het leven in het Wilde Westen beschrijven. De zes afzonderlijke verhalen zullen ongetwijfeld (net als veel van het werk van de gebroeders) connecties met elkaar hebben, maar losstaand ook tof zijn. Ik ben bevooroordeeld, maar hey, alles wat de Coen-broers maken is een aanrader.

The Irishman
Maar hoe veelbelovend alle andere titels in deze lijst ook zijn, er zit er geen tussen die waarschijnlijk zo episch zal zijn als The Irishman. Deze langverwachte reünie van Martin Scorsese met Robert DeNiro en Joe Pesci (die speciaal voor dit project een pauze van zijn pensioen nam) zal uiteraard draaien om mobsters. Robert DeNiro zal de hoofdrol op zich nemen, maar de legendarische regisseur (Goodfellas, Taxi Driver, The Wolf of Wall Street) had ook nog plekjes voor Al Pacino en Harvye Keitel, om maar een paar grote namen te noemen.

Hoewel hij de laatste jaren wat pulp op zijn naam heeft staan, komt DeNiro terug met The Irishman
Foto @Flickr

Mute
Duncan Jones staat achter het roer van deze interessante sci-fi-thriller, nadat hij al eerder het ondergewaardeerde Moon en het interessante Source Code maakte. Mute gaat over een barman zijn vermogen tot praten als kind verloor na een ernstig ongeluk. Wanneer zijn vriendin verdwijnt gaat de barman (gespeeld door Alexander Skarsgård (True Blood, Tarzan)) op zoek naar haar in de onderwereld van een toekomstige stad. Een interessant concept met onder andere Paul Rudd en Justin Theroux in bijrollen.

The Other Side of the Wind
De laatste op deze lijst is een ietwat obscure en vooral hele bijzondere titel. De legendarische Orson Welles (onder andere bekend van Citizen Kane, F for Fake en Touch of Evil) was in de jaren ’70 druk bezig met The Other Side of the Wind, maar vanwege productieproblemen en allerlei moeilijkheden werd de productie van de film stopgezet. Nu, ruim 30 jaar na zijn dood, koopt Netflix de rechten op van het geschoten materiaal en zal de film met de hulp van de streamingdienst alsnog worden uitgebracht. Een ware traktatie voor fans van een van de grondleggers van moderne cinema dus.

Meer lezen over Netflix? Ruben maakte een lijst van verborgen pareltjes die je nu al kunt checken. Of wat dacht je van het laatste nieuws omtrent House of Cards en de controverse rondom Kevin Spacey? Meer van de misdaad-docu’s? Dan heb je hier een lijst van de 10 beste crime-documentaires op Netflix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *