Deze 8 fantastische innovaties mislukten compleet


Het gebeurt wel eens dat je idee de tijd zo ver vooruit is, dat het compleet faalt.

Dit lijstje staat vol met van die uitvindingen die op het eerste oog briljant waren, maar die achteraf toch verschrikkelijk mislukten. Sommige gebruiken we nu eigenlijk iedere dag, maar waren aanvankelijk zo modern dat het gewoon nog niet kon.

8. Het waterstof luchtschip, Zeppelin

Luchtschepen zijn de bom. Ze zijn groot, cool en ze zijn comfortabel. Een soort zwevende cruiseschepen. Alleen waterstof, het is dan wel lichter dan lucht, maar het brandt ook zo makkelijk. Kaboem.

7. Loodhoudende benzine

In 1921 bedacht om motoren soepeler te laten lopen en daardoor een langer leven te geven. Maar ja, lood he. Mensen (dieren, bloemetjes, bomen enfin de natur) kunnen er eigenlijk niet zo goed tegen. Dat ontdekten ze al in 1924. Het duurde alleen tot 1995 voordat de fout helemaal was hersteld. Kuch.

6. DDT

Dichlorodiphenyltrichloroethan oftewel DDT, superhandig om allerlei ziektes als malaria mee dood te maken. Jammergenoeg dat niet alleen insecten en ziektes doodgaan van DDT. Oeps.

5. De Concorde

Hoe cool is het om binnen drie uur van Londen naar New York te vliegen? Erg cool. Jammer alleen dat je maar met weinigen in de Concorde past en dat er zoveel brandstof voor nodig is om het ding voort te stuwen. Echt een succes werd het niet, er werden maar 14 Concordes gebouwd, terwijl het plan was om er 200 te bouwen. En toen er ook nog eentje neerstortte was het snel gedaan.

4. Apple Newton

Het is de vader en de moeder van je huidige smartphone, maar in 1993 werkte het nog voor geen meter. Je moest er met een stiftje op schrijven, maar hij herkende je handschrift niet. De technologie om het apparaatje echt te laten werken was er gewoon nog niet. Apple was zijn tijd zo ver vooruit dat het helemaal nog niet kon.

3. De Segway

Alleen stadswachten en luie toeristen gebruiken Segways. Ze zijn een oplossing voor een niet bestand probleem: lopen of fietsen. Want wat doe je als je niet wilt lopen? Dan ga je fietsen. En als je niet wilt fietsen? Juist, dan ga je lopen. Niemand gooit een Segway in de achterbak van zijn auto om door de stad te gaan Segwayen.

2. Buzzer

Dit fantastische apparaatje kwam naar de markt vlak voordat de GSM doorbrak en faalde dus kansloos. Je kreeg en berichtje met daarin een telefoonnummer. Dat betekende dat je naar een telefooncel moest lopen om degene met dat nummer terug te bellen.

1. CD-i

Philips bracht ons de CD, waarmee we uiteindelijk allemaal fijn naar muziekjes konden luisteren. MAar op een gegeven moment was de rek een beetje uit de handel en wilde Philips weer wat nieuws. Dat werd de CD-i, met allemaal encyclopedien erop en rare spelletjes. En je kon er films mee afspelen. Het was eigenlijk het internet dat niet op het internet was aangesloten. Je moest er steeds nieuwe cd-tjes voor kopen en dat was niet zo handig. Toen er plotseling ook een echt interent was, toen was het snel voorbij met de Flipsen van Cd-i.

7 reacties

  1. Nou zo mislukt is de Buzzer anders niet geweest hoor. Dat is (zeker in het buitenland) een lange tijd goed in bedrijf geweest, zelfs aan het begin van de GSM periode was het makkelijker met een buzzer te lopen dan met een telefoon van het formaat 10 liter emmer.

  2. “Het waterstof luchtschip”

    Leuk bedacht, maar nee, de reden dat ze waterstof gebruikte was omdat ze dankzij de oorlog niet aan voldoende helium konden komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *