Deze 8 klassieke pareltjes zijn nu speelbaar op Xbox One

Half-Life 2 komt terug!
Valve’s game krijgen wat welverdiende liefde van Microsoft.

Hoewel fans al ruim 14 jaar wachten op een nieuwe Half-Life, is het backwards compatible maken van het legendarische Half-Life 2 wellicht het op één na beste wat ze kan overkomen. Microsoft heeft de meest toffe games van ontwikkelaar en Steam-oprichter Valve beschikbaar gemaakt voor de Xbox One.

Microsoft beweert in een blogpost dat backwards compatible games zo’n beetje tekenend zijn geworden voor de Xbox-familie. Hoewel ik dat een beetje overdreven vind is het Amerikaanse bedrijf inderdaad goed bezig om klassiekers (Xbox 360-games) een nieuw leven in te blazen. Zo ook het oeuvre van Valve.

Nu zijn dus Left for Dead (1 en 2), Portal (en uitbreiding Still Alive), Team Fortress 2 en Half Life 2 (en uitbreidingen Episode 1 en 2) beschikbaar op de Xbox One. Dat niet alleen, Half-Life 2, Portal en Left 4 Dead 2 zijn ook nog eens verbeterd, waardoor ze met een 4K-resolutie gespeeld kunnen worden. Microsoft heeft inclusief die titels nu 21 Xbox One X Enhanced Xbox 360 games en 518 backwards compatible Xbox 360-games ‘uitgebracht’.

Dat wil dus zeggen dat je honderden oude Xbox 360-games gewoon in je nieuwe Xbox One kan knallen om ze weer opnieuw te beleven. Enhanced games, zoals Half-Life 2 en Left for Dead 2 maar ook Red Dead Redemption en Skate 3 zijn daarbij zelfs in een hoge resolutie te spelen. Combineer dat met een chipsvingers-bestendige controller en je hebt gegarandeerd een awesome vrijdagavond.

Houd er overigens wel rekening dat deze Enhanced-technieken geen wonderen verrichten; door middel van een emulator worden de oude games op een Xbox One afgespeeld waardoor er grafische verbeteringen kunnen worden toegepast zonder aan de code van de originele game te komen. Dat betekent aan de andere kant dat de games dezelfde textures en assets gebruiken en dus niet per se gedetailleerder of mooier worden.

[gv data=”ZRXnlaOA8Yc”][/gv]

Foto @Microsoft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *