Deze 8 ‘onbekende’ pioniers werden schatrijk op internet

Auteur: , 2 Reacties
Het hoofdkantoor van Gawker

We kennen Mark Zuckerberg, Bill Gates en Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin allemaal, maar zij zijn lang niet de enige tech-nerds die ongelofelijk rijk werden.

Sterker nog: er zijn tientallen voorbeelden van start-ups en pioniers die miljoenen (of miljarden) waard werden. The Richest maakte een lijstje van een aantal ‘onbekende’ genieën, die zoveel verdienden dat ze meteen kunnen stoppen met werken.

8. Matthew Mullenweg – WordPress
Je kunt een nieuw platform beginnen óf anderen helpen hun platform makkelijker te runnen. Dat is precies wat Mullenweg deed toen hij WordPress bedacht, een CMS dat wereldwijd door 60 miljoen websites wordt gebruikt. Hij is inmiddels 40 miljoen dollar waard, maar dat zal de komende jaren ongetwijfeld nog veel meer worden.

Matthew Mullenweg - WordPress

7. Dong Nguyen – Flappy Bird
Veel ontwikkelaars kunnen er alleen maar van dromen dat hun game door miljoenen mensen gedownload wordt, maar Dong Nguyen had er nogal wat moeite mee en haalde het spel offline. Hij maakte Flappy Bird in twee uur en verdiende er acht maanden lang helemaal niets aan, tot opeens iedereen het spel wilde spelen. Dong cashte flink, want na de doorbraak bracht het spel 3 miljoen dollar op in slechts 60 dagen.

6. David Karp – Tumblr
Karp lanceerde Tumblr in 2007. De dienst telde binnen twee weken na de lancering al 75.000 gebruikers. Inmiddels maken 209 miljoen blogs gebruik van Tumblr en dat viel ook Yahoo op, want zij kochten Tumblr. voor 1,1 miljard dollar. Karp is nog altijd CEO en heeft een geschat vermogen van 200 miljoen dollar. En dat op zijn 28e.

David Karp - Tumblr

5. Nick Denton – Gawker
Gawker is wellicht niet bij iedereen even bekend, maar dat verandert ongetwijfeld als je hoort welke websites dit mediabedrijf runt. Denton begon het bedrijf vanuit zijn appartement, maar vergaarde de afgelopen twaalf jaar liefst 290 miljoen dollar met websites als Lifehacker, Gizmodo en Jalopnik.

4. Craig Newmark – Craigslist
Nederland heeft Marktplaats, de rest van de wereld heeft Craigslist. De website is actief in zeventig landen en biedt gebruikers de mogelijkheid om advertenties te plaatsen. Zo kunnen zij hun diensten aanbieden, spullen verkopen of andere dingen delen met de rest van de wereld. Craigslist haalt 20 miljard pageviews per maand, dus het zal je niet verbazen dat het vermogen van Newmark inmiddels geschat wordt op 400 miljoen dollar.

3. Peter Thiel – Paypal en Facebook
Peter Thiel zag al in 1998 in dat winkelen via internet enorm groot zou worden en richtte zich samen met Max Levchin op PayPal. De twee fuseerden met het X.com van Elon Musk, voordat ze in 2002 naar de beurs gingen. eBay kocht het bedrijf uiteindelijk voor 1,5 miljard dollar, waarvan 55 miljoen dollar in de zakken van Thiel verdween.

Peter Thiel - Facebook en Paypal

Thiel werd pas echt rijk met zijn investering in Facebook. Hij pompte al in 2004 500.000 dollar in het sociale netwerk, goed voor tien procent van alle aandelen. Ook Facebook ging naar de beurs, voor Thiel het moment om zijn aandelen te verzilveren. De opbrengst: meer dan 1 miljard dollar.

2. Markus Persson – Minecraft
Het zal je maar gebeuren: je ontwikkelt een spel dat binnen de kortste keren uitgroeit tot een van de grootste games ooit. Markus Persson kan erover meepraten. De bedenker van Minecraft houdt miljoenen mensen bezig en zal zichzelf nog elke dag in zijn arm knijpen, want hij zou inmiddels 1,5 miljard dollar waard zijn.

1. Kevin Systrom – Instagram
Iedereen kent Instagram en dat is ongelofelijk, want de app bestaat pas sinds 2011. Binnen een maand had Instagram één miljoen gebruikers en dat terwijl de app alleen voor iPhone-bezitters beschikbaar was. De Android-release leverde binnen een dag nog eens een miljoen extra gebruikers op, terwijl de fotodienst inmiddels 300 miljoen maandelijks actieve users heeft. Niet zo gek dus dat Facebook ervoor koos om Instagram voor 1 miljard dollar over te nemen. Systrom cashte ook behoorlijk en verdiende 400 miljoen dollar aan de deal.

Kevin Syntrom - Instagram2 reacties

lekker knaken verdienen en vooral op jonge leeftijd bij sommige, doen ze goed!
Als je zelf ook in dit lijstje wilt komen kan ik je wil een tip geven wat je -niet- moet doen:

Naar school gaan en luisteren naar wat de leraren je vertellen hoe je het moet doen ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).