Deze 9 iPhone hacks moet je kennen

Markuppen met de iPhone
Berichten sturen met een iPhone wordt zo wel heel makkelijk

Tips zijn leuk. Ze zorgen ervoor dat je je telefoon nog beter en efficiƫnter kan gebruiken. En wie wil dat nou niet? Deze hacks gaan over het sturen van berichten, waardoor je super snel op iemand kan reageren.

1. Super snel reageren
Heb je haast maar stuurt iemand je net een berichtje? Reageer super snel door op het bericht te drukken en vast te houden. Je ziet dan een optie om te reageren met een hartje, duimpje omhoog of omlaag, de uitdrukking ‘ha ha’ of een uitroep- of vraagteken. Klik op de reactie die je wil verzenden en klaar is kees!

2. Bericht na geweigerde oproep
Net bezig met gamen en belt je moeder? In plaats van alleen het belletje te weigeren, heb je ook de optie om een klein berichtje te sturen met de reden waarom je niet opneemt. Er zijn drie berichtjes die al op je iPhone staan, maar je kan deze nog veranderen. Ga naar instellingen -> telefoon -> reageer met bericht om de standaard berichten te veranderen. Nu kun je de beller netjes een bericht sturen, als je niet meteen wil of kunt opnemen.

3. Stuur leesbevestiging
Standaard staan leesbevestigingen uit, maar in iOs 10 kun je deze bevestigingen aanzetten voor bepaalde contacten. Dit is vooral handig als je wil weten of die ene vriend van je gewoon nooit op zijn telefoon zit of je negeert. Je kunt leesbevestigingen aanzetten via instellingen -> berichten -> leesbevestigingen. Om specifieke leesbevestigingen aan te zetten ga je naar de berichten app, open het gesprek met een persoon en druk op het informatie icoontje. Zoek naar leesbevestiging en swipe het aan.

4. Zie precies wanneer een bericht verzonden is
Mocht je met iemand berichten uitwisselen op een dag, dan zie je niet wanner individuele berichten gestuurd zijn. Open het gesprek en swipe je scherm naar links. Je ziet nu de tijd van elk bericht aan de rechterkant van je scherm.

5. ‘Markup’ foto’s
Denk aan make-up, maar dan voor je foto’s! Het is snelle manier om een snelle aantekening op je foto te zetten, die je daarna via iMessage of MMS kan verzenden. Om deze instelling aan te zetten ga je naar je berichten app, druk op het camera icoon om toegang te krijgen tot je gallerij. In plaats van op de foto te drukken die je wilt verzenden, hou je de foto vast. Hiermee krijg zie je opties onder aan het scherm om je foto te markuppen of bewerken. Je kunt tekst toevoegen, op de foto tekenen of bepaalde delen vergroten.

6. Toetsenbord snelkoppelingen maken
Het is geen nieuwe feature, maar iedereen vergeet het. Het is eenvoudig om snelkoppelingen te maken voor zinnen of woorden die je vaak gebruikt. Om deze snelkoppelingen aan te zetten ga je naar instellingen -> algemeen -> toetsenbord. Druk op berichten vervangen en druk dan op het plus tekentje boven in rechts. Hiermee kun je je eigen berichten maken. Het is vanzelfsprekend koppelingen te maken met woorden die je anders niet zou typen, om spelfouten en verwarringen te voorkomen.

7. Schudden om typen ongedaan te maken
Deze handige truc in iMessage zorgt ervoor dat je je zinnen kunt verwijderen door je telefoon te schudden. Het is zo fijn om je berichten te kunnen verwijderen door alleen maar te schudden. Schud je iPhone (maar niet tƩ hard, want we maken geen milkshake) en druk dan op ongedaan maken om te verwijderen wat je net getypt hebt.

8. Horizontaal typen
Als je je iPhone zijdelings draait in de berichten app, dan kom je in de landschapsmodus. Hiermee krijg je een groter scherm om je berichten te typen. Mensen met een iPhone plus krijgen ook meer opties links in het scherm net zoals een split scherm met hun meest recente berichten.

Voor kleine handen is deze modus misschien niet handig.

9. Laat je iPhone je berichten voorlezen
Deze hack is eigenlijk alleen bedoeld voor mensen die slecht kunnen zien, maar het kan voor iedereen handig zijn. Het enige wat je moet doen is spreek selectie aanzetten. Ga naar instellingen -> algemeen -> toegankelijkheid -> spraak en zet daar spreek selectie aan.

Als je nu een stuk tekst op je iPhone selecteert, dan kun je de optie kiezen om het voor te laten lezen. Mocht het voorlezen te snel gaan, dan kun je dit altijd nog veranderen in het spreekinstellingen menu.

Overigens hebben we ook nog over verborgen functies in iOs 10 geschreven, namelijk hier en hier.

Nog geen reacties

  1. In dat toegankelijkheids menu zit heel veel. Assistive touch is ook een mooie.

    Blijkt dat men is azie de home knop niet gebruikt. Maar een virtuele homeknop die je via assistive touch aanzet. Schijnt al jaren super te werken maar in het westen gebruikt niemand dat.

    • @dgh74: Ken er genoeg die dat gebruiken, hier in NL. Maar eigenlijk alleen als de home- en/of lock-button het niet meer doen/doet. Iphone 4 en 5 hadden veel last van kapotte lock-buttons na lange tijd, lijkt wel of dat beter is geworden sinds die knop aan de zijkant zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *